İddialara göre ayaklarından şikayeti bulunan bir yaşlı kadın hasta tedavi için Çivril Devlet Hastanesine gitti. Tedavisi tamamlandıktan sonra evine dönen hasta birkaç gün sonra ağır şekilde rahatsızlandı. Yakınları tarafından tekrar Ç.D.H’ye götürüldü. Yapılan testler sonucu yaşlı kadının H1N1 virüsü kaptığı anlaşılınca PAÜ Hastanesine sevk edildi. PAÜ Hastanesine sevk edilen yaşlı kadının tedavisi burada sürdürülmeye başlandı. Birkaç gün sonra ise yaşlı kadınla temas eden herkesin test yaptırması için PAÜ’ye gelmesi istendi. Çoluk çocuk yaşlı kadına temas eden akraba ve yakınları soluğu PAÜ’de aldı.

PAÜ’DE TEST BİTTİ DENDİ!
Çivril’den PAÜ’ye gelen hasta yakınları beklemedikleri bir şey ile karşılaştı. Sorumlu doktor, iddialara göre, test ilacının bittiğini, pahalı bir ilaç olduğu için Sağlık Bakanlığının bu test ilacını sınırlı sayıda gönderdiğini, söyleyerek hasta yakınlarına 5 gün boyunca kullanacakları bir ilaç yazarak gönderdi. Çaresiz bir şekilde denileni yapan hasta yakınları Çivril’e geri döndü.

ÇİVRİL’DE BULAŞTI İDDİASI!
H1N1 virüsüne yakalanan yaşlı kadının ve yakınlarının diğer ve en önemli iddialarından bir de Domuz Gribi hastalığını Çivril Devlet Hastanesinde kaptığı yönünde oldu. Şimdilik ne PAÜ’den ne de ÇDH’den konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Sabah yaptığımız haberden sonra ise PAÜ’de H1N1 hastasının iddia edildiği gibi 2 bayan 2 erkek değil sayının daha fazla olduğu yönünde oldu. Bu konu hakkında da PAÜ’den resmi bir açıklama yapılmadı.