Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir bankaya ait ATM’ye para yüklemesi yapan görevliyi patlak lastik numarasıyla oyalayan 3 kişi, 40 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı. Soyulduklarını önce anlayamayan görevliler, güvenlik kamerası görüntülerini izledikten sonra gerçeği ancak anladılar.

Edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası Fethiye merkez şubesinde görevli memur İbrahim G.(26) ve güvenlik görevlisi Murat G.(30), iki ayrı ATM’ye para yüklemek üzere bankadan ayrıldı. Yanlarına aldıkları 80 bin TL ile bankadan ayrılan görevliler ilk olarak Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde bulunan ATM’ye geldi. 06 BT 6341 plakalı otomobili otoparka park eden görevliler 40 bin TL’yi bankamatiğe yüklediler. Bu sırada görevlileri takip eden 3 kişi de planlarını uygulamaya koydu. Bankaya ait aracın tekerlerini patlatan 3 kişi görevlilerin araca dönmesini beklemeye başladı.

GÖREVLİLERİ LASTİK PATLATARAK OYALADILAR

Çantada kalan 40 bin TL ile birlikte otoparka dönen banka görevlileri park halindeki otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğunu gördüler. Bunun üzerine para dolu çantayı otomobilin sağ arka koltuğuna koyan görevliler, patlak lastiği, bagajda bulunan yedek lastikle değiştirmek için otomobilin ön kısmına geldiler. Bu arada planları istedikleri gibi işleyen 3 kişiden biri otoparktaki görevliyi oyalarken bir diğeri çevre gözetlemesi yaptı. Banka görevlilerinin lastik değiştirme işlemine yoğunlaştığı sırada aracın sağ arka kapısını açan üçüncü zanlı ise para dolu çantayı aldıktan sonra koşarak olay yerinden uzaklaştı. Lastik değiştirme işlemi bittikten sonra otomobilin sağ arka kapısının açık olduğunu fark eden banka görevlileri para çantasının yerinde olmadığını farketti. Polisten yardım isteyen görevliler uzun süre nasıl soyulduklarını anlamayamadı.

HIRSIZLIK ZANLILARI GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Olay yerine gelerek otomobil üzerinde parmak izi arayan polis ekipleri 40 bin TL bulunan çantayı alarak kayıplara karışan zanlıların eşkali üzerinden soruşturma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarından soygun anını izleyen ekipler, zanlıların kimliklerini tespit etmeye çalışıyor. Polis, zanlıların yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı arama çalışması başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını basına vermeyen polis şimdi ilçe genelinde biri 20 yaşlarında esmer tenli, yeşil tişörtlü, diğeri 25 yaşlarında, siyah saçlı, 1.75 boylarında, saçı geriye taranmış, beyaz baskılı tişört giymiş, sonuncusu ise 30-35 yaşlarında 1.60 boylarında kirli sakallı ve esmer olduğu belirlenen 3 kişinin peşine düştü.
Olayın ardından banka çalışanı İbrahim G. ile güvenlik görevlisi Murat G., ifadesi alınmak üzere Fethiye Asayiş Büro Amirliği’ne gönderildi. Banka görevlileri parmak izi ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.