MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Yönetim Kurulu üyelerinin Çal'ı ziyaretinde konuşan Başkan Akcan, "Hakkımda çıkan dedikodular asılsızdır. MHP'liyim ve Çal'da hiçbir siyaset, ırk, din ayrımı yapmadan ekibimle birlikte hizmet veriyorum" dedi. 

Geçen şubat ayında parti genel merkezi tarafından göreve atanan MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile yönetim kurulu üyeleri, Çal'ın MHP'li Belediye Başkanı Fethi Akcan'ı makamında ziyaret etti. Çal Belediyesi'nin Denizli'de MHP'li tek belediye olduğunu belirten İl Başkanı Cafer Birtürk, "Çal, yerel yönetimlere örnek ve rol modeldir. Dar bütçe ve olanaklarla büyük işler başarıyorlar. Seracılık ve tekstil işletmesi gibi tüm belediyelere örnek projeleri var. Çal bizim gururumuz. İster muhalefet isterse iktidar olsun, bir siyasi parti doğru aday bulduğunda yerel seçimlerde nasıl başarılı olacağını Çal örneğinde görmelidir. Çal bizim yüz akımız ve gururumuzdur" diye konuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, partisinde değişim istediği için ihraç edileceği ya da kendisinin parti değiştireceği yönünde yapılan dedikodular olduğunu söyleyerek, "Bu ziyaret bize enerji ve güç verdi. Hakkımda çıkan dedikodular asılsızdır. MHP'liyim ve hiçbir siyasi partiye gitmem söz konusu değil. Çal'da hiçbir siyaset, ırk, din ayrımı yapmadan ekibimle birlikte hizmet veriyorum. Çal'da hangi siyasi düşünceden olursa olsun, herkes aynı sokağın çocuklarıdır. Aile bütünlüğü içindeyiz" dedi.

Akcan, istihdamı arttırmaya dönük belediyecilik yaptıklarını sözlerine ekleyerek, "Biz, halkımızın refah ve gelir seviyesini arttırmaya dönük projeleri hayata geçirdik. Amacımız mutlu aile sayısını arttırmak. Tarımsal kalkınma hamlesi ile Türkiye'deki diğer belediyelere de örnek olduk. Hedefimiz 2020'de Çal'a 100 milyon lira tarımsal girdi sağlamak. Bunun alt yapısını hazırladık. Belediyenin açtığı tekstil atölyesi de, seralarımız gibi ihracat yapmaya başladı. Atölyede de istihdamı arttıracağız" diye konuştu.