Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bağbaşı ve Karşıyaka mahallelerinde yapımı tamamlanan ve görselliği ile göz dolduran uygulamayı yerinde inceledi. Kurak Peyzaj uygulaması özellikle refüjler ve uygun olan her noktada yapılarak Pamukkale’ye ayrı bir renk katacak. 

Pamukkale Belediyesi, büyük beğeni toplayan çevre düzenlemeleriyle de göz dolduruyor. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çevre düzenlemesi noktasında bölgede ilk olan bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip olan ‘Kurak Peyzaj’ uygulaması Bağbaşı ve Karşıyaka mahallelerinde iki ayrı noktada tamamlandı. Daha çok su gerektiren, bakım maliyeti çok yüksek olan ve devamlı bakım isteyen çimli sisteme oranla Kurak Peyzaj, kullanılan malzemelerle uzun ömürlü olduğu gibi temizliği ve düzeni daha kolay.  En önemlisi su tasarrufu sağlayan uygulama, görsellik anlamında gözlere hitap ediyor. 

BAŞKAN YERİNDE İNCELEDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ‘Kurak peyzaj’ sisteminin uygulandığı noktalarda incelemelerde bulundu. Bölgede vatandaşlar uygulamanın görselliği noktasında beğenilerini Başkan Gürlesin’e ileterek yeni uygulamayı daha fazla noktada görmek istediklerini söylediler.  

Kurak Peyzaj uygulamasının ilçenin geneline yaygınlaşacağını aktaran Başkan Gürlesin, “Bu sistem bölgede ilk kez uygulanıyor. Bağbaşı’nda diğeri ise Karşıyaka mahallemizde refüjlerimizi bu uygulamayla yeniden düzenledik. Uygulamanın amacı, suyun daha az kullanılması ve yeşilliğin, görselliğin daha fazla hissettirilmesidir. Bu çalışması, belediyemizin farklı çalışmalarından birdir. Belediye olarak burada olduğu gibi farklı çalışmalara ima atmaya çalışıyoruz. Amacımız Pamukkale ilçemizin daha iyi daha güzel olmasıdır. ‘Pamukkale’de yaşamak ayrıcalık olacak’ demiştik. Bunun sözde değil icra anlamında da yerine getirilmesi için alanda etkin şekilde çalışıyoruz. Talimatlarımızı da alana ne şekilde yansıdığını görüyoruz. Pamukkale Halkımıza hizmetin en iyi şekilde yansıması için bizzat alandayız. Ben bütün Pamukkale ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu çalışmalarımız en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla buradayız. Emanetin hakkını verebilmek için buradayız. Çalışmalarımızın meyveleri her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Buradaki parkımız da bunu bir göstergesidir. Bu, en küçük numunelerimizden sadece bir tanesidir. Kısa zamanda da uygulama ilçe genelinde yaygınlaşarak, bölgemize daha da güzellik katacak” dedi.