Büyükşehir ile birlikte şehir merkezinin temizlik işleri ilçe merkez belediyelere devir edildi. İlçe sınırları içinde Pamukkale Belediyesi’de çöp toplama ve temizlik çalışmalarına dev bir kadro ile başladı.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediyenin temizlik işleri ekibini ziyaret etti. Burada tüm personelle tek tek tokalaşan Başkan gürlesin, çalışanlarla sohbet etti. 
Pamukkale Belediyesi olarak yıl başından bugüne temizlik hizmetlerinin verilmeyen başlandığını kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi: “Temizlik hizmetlerini biz vermeye başladık. Hepimize hayırlı olsun. Temizlik ordumuzla bugün startımızı resmi olarak vermiş bulunuyoruz. Temizlik işimizi alan firmamızla birlikte Pamukkale İlçe’mizin daha da temiz olması için yoğun bir şekilde çalışacağız. Denizli’de yaklaşık 467 temizlik personeli ve 87 araç var. Denizli’deki temizlik ordusunun yüzde 50’sine yakın bir kısmını belediyemiz bünyesinde barındırıyor. 199 temizlik personelimizle çalışmaklarımıza başladık. 39 tane temizlik aracımız var. Amacımız Denizli’nin en ücra noktasına kadar ilçe sınırları içindeki tüm yerleri ayrım yapmadan daha da temiz yapmaktır. Daha da temiz bir Pamukkale olsun istiyoruz. Kapalı pazaryerimizin de yıkanmasını gündemimizi aldık. En temiz şehir unvanı olan Denizli’mizin çıtasını daha da yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. Güç bir ekip ve ekipmanımızla böyle hedef koyup planlamamızı yaptık. Bize güvenene ve bize emanet eden insanların yüzünü kara çıkarmayacağız. Turizm ve sanayi şehri olan Denizli’de bize düşenin fazlasını yaparak hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz. Bunu çalışanlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte başaracağımızı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.”
Daha sonra Başkan Gürlesin, temizlik hizmetlerindeki tüm birimleri ve ekipmanları denetledi.