Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyelerinin kar altında Pamukkale gezisi farklı görüntülere sahne oldu. Denizli’nin 18 ilçesinden 16’sında kar yağışı etkili olurken, inceleme gezisine katılan protokol üyeleri ve gazeteciler Hierapolis Antik Kenti’ndeki ‘Klopatra’ havuzu olarak ta bilinen açık havuzda yüzmenin keyfini yaşadı. Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü, zaman zamanda kar yağışının yaşandığı Pamukkale’de 32 derece sıcaklığa sahip antik havuzda yüzenleri de Vali Demir, gazetecilere ait kamera ve fotoğraf makineleri ile görüntüledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40 santimetreyi geçtiği Denizli’de Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve diğer protokol üyeleri ile basın mensupları, Pamukkale antik havuzunda yorgunluk attı. Basın mensuplarının yanı sıra, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve AK Parti İl Başkanı Avni Örki zemininde antik kalıntıların bulunduğu 32 dereceyi bulan havuza girdi. Zaman zaman atıştıran kar ve soğuk hava protokol üyeleri ve basın mensuplarına zor anlar yaşattı.
Herkesi davet ediyoruz
Yurdun dört bir yanında ve Denizli’de kar yağışı etkili olurken, antik havuzda yüzmenin keyfinin yaşandığını belirten Vali Demir, yerli ve yabancı turistleri bir kez daha Denizli’ye, Pamukkale’ye, Karahayıt’a ve buradaki termal tesislere davet etti. Bir tarafta kar yağarken bir tarafta havuza giriliyor olabilmesinin büyük bir zenginlik olduğunu hatırlatan Vali Demir, “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yoğun kar yağışı etkili olurken biz bugün Pamukkale’ye rengini veren suyun bulunduğu havuzdayız. Şu anda protokol üyeleri ve gazeteciler suyun içinde yüzüyorlar. Suyun sıcaklığı 32 derece, dış sıcaklık ise 3 derece. Bu sıcaklıkta bu güzelliği görebiliyoruz. Antik çağdan beri sağlık açısından çok önemli olan bir bölgede bulunuyoruz. Havuzun hemen üst kısmında Hierapolis Antik Kenti var, bu antik kentin önemli bir özelliği de antik çağda insanların ömürlerinin sonunda şifa bulmak için buraya geliyor olmalarıdır.” Dedi.
Pamukkale’de yeni çalışmalar var
Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan rakama göre Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentinin Efes’ten sonra en çok ziyaret edilen ikinci antik kent olduğunu belirten Vali Demir, “Valilik ve il özel idaresi olarak Pamukkale’de önemli çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Pamukkale’nin girişinde bulunan Kuzey Kapısının yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Beyaz cennet Pamukkale’nin içerisindeki bütün yollar elden geçiriliyor artık yazın tozla kimse karşılaşmayacak. Ayrıca Denizli  - Pamukkale arasındaki kara yolu Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından ihale edildi bunun da çalışmaları başlayacak ve üst düzey standartlar da sıcak asfalt bölünmüş yol şeklinde yapılacak.” diye konuştu. 17dn11

Resim Altı

DNZ-havuz1..havu2..havuz3..havuz4..havuz5…havuz20…Pamukkale’de bulunan antik havuzda yüzen protokol üyeleri ile gazetecileri Vali Abdülkadir Demir, fotoğraf makineleri ve kameralarla görüntüledi.