Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlını korumak noktasında görev alanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da başta fırınlar, tatlı imalathaneleri olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan alanlarda denetimlerine devam ediyor. Ramazan süresince olduğu gibi Bayram öncesinde de ekipler, özellikle tüketimin yoğun olduğu ekmek fırınları, tatlı imalathaneleri ve satış noktalarında denetimlerinden birisini daha gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, başta hijyen olmak üzere fırın ve imalathanelerde ekmek gramajı ve evrak denetimlerini titizlikle yaptı. Ekipler tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi noktasında işletmecilere uyarılarda bulundu. Kurallara uygun çalışan işletme sahipleri ile personele ise Zabıta ekipleri teşekkür etti. 

HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, halkın sağlığının her şeyin üstünde olduğunu belirterek, bu ayda olduğu gibi her daim halk sağlığını korumak noktasında gıda üretimi yapan esnafa yönelik zabıta denetimlerinin süreceğini ifade etti.

Başkan Gürlesin, “Pamukkale İlçe halkımızın gönlü rahat olsun. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamak. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, görev alanları içerisinde sürekli olarak denetimlerini sürdürüyor. Mübarek Oruç ayında da ve Bayram öncesinde de halkımızın güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak noktasında alışverişin yoğun olduğu fırınlar, tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Bu denetimlerde temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığı, genel temizlik ve evrakların kontrolü yapılıyor. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.