Pamukkale Belediyesi, 5 yıllık süreçte yol haritasını çizdi. 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı, Pamukkale Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, plansız hiçbir düşüncenin hayata geçirilemeyeceğini belirterek, “ Plan, yol haritamızı ortaya koyuyor, bize yol gösteriyor. Pamukkale İlçemizi her anlamda ihtiyaçları karşılanmış bir yer haline getirmek için çalışacağız” dedi. 


Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis oturumlarına Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda devam etti. Oturumun en önemli gündem maddesi ise Pamukkale Belediye Başkanlığı 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı içeren gündem maddesi yer aldı. Pamukkale Belediye Başkanlığı 2015-2019 Stratejik Planı, belediyenin misyonu, vizyonu, avantajları, dezavantajları, fırsatları, paydaşları, tarihi ve istatistiki değerler gibi temel bilgi ve hedefleri belirliyor. Plan hazırlanmasında uzmanlar ve çok sayıda belediye görevlileri yer aldı. 
Planda, Pamukkale Belediyesi sınırları içerindeki eğitimden sağlığa, nüfus yapısından turist sayısına kadar birçok bilgi bir araya getirildi. Farklı kaynakların tek tek taranması ve ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarından alınan bilgiler ışığında ilçenin bir çeşit röntgeni de çekilmiş oldu. Mecliste 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı oylamaya sunuldu. Plan, mecliste kabul edilerek karara bağlandı.

PLANSIZ ÇALIŞILAMAZ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, plansız hiçbir düşüncenin hayata geçirilemeyeceğini kaydederek, ‘Stratejik plan, bu açıdan çok önemlidir. Stratejik Plan bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Bu nedenle planı önemsiyoruz. Plan, bir çeşit bizlerin yol hartasını ortaya çıkartacak ve bize yol gösterecek. Planın hazırlanmasında görev alan uzmanlarımızdan personelimize kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Plan her zaman başucumuzda yer alacak, bizlere yön verecek. Plansız, projesiz işlerin başarıya ulaşma şansı yoktur. Planla birlikte en az girdi kullanarak vatandaşlarımız için en fazla faydayı sağlamayı hedefliyoruz. Böylece kaynaklarımızda rasyonel şekilde kullanılmış olunacak. Ben vatandaşlarımızdan bizleri takip etmelerini istiyorum. Bugün dünden daha iyiydi. Yarın da bugünden daha iyi olacak.’