Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 201'ü üniversiteleri için "Ar-Ge Yılı" ilan ettiklerini açıkladı. PAÜ’nün 20. kuruluş yılı ve 2014-2018 stratejik planının değerlendirme toplantısı yapıldı. Merkez Turuncu Salonu’daki toplantıya AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Senatosu üyeleri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Bağcı, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yenilikçi ve girişimci 50 üniversitesi arasında PAÜ de yer aldı. Bu çerçevede 40 üniversiteye, teknoloji tanıtım ofisi kurulacak. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girebilmek ümidiyle PAÜ Teknokent aracılığıyla biz de mart ayına kadar bu ofisi kuracağız. Bu bağlamda Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama Araştırma Merkezi ve buraya destek verecek proje ofislerini açmış durumdayız.” dedi.

PAÜ’nün 45 bin kişilik bir aile olduğunu belirten Bağcı, bu akademik yılın sonlarına doğru mevcut 12 fakülteye Hukuk, Ziraat, Veterinerlik, Spor Bilimleri ve Turizm fakültelerinin ekleneceğini duyurdu. Bu öğretim döneminde 10 bin 940 öğrenciyi daha PAÜ ailesine dahil ettiklerini, Türkiye’deki 170 üniversite arasında tercih edilirlikte 10. sırada yer aldıklarını, bu doğrultuda öğrenci sayısının iki yıl içinde 60 bin civarında olacağını varsayarak stratejik planı ona göre hazırlandığını anlattı.

Uluslararası üniversite olma yolunda da önemli adımlar attıklarını kaydeden Prof. Dr. Bağcı, PAÜ’nün 42 ülkeden 130 üniversiteyle işbirliği halinde olduğunu, AB Eğitim ve Gençlik programları dışında 27 üniversiteyle daha ikili anlaşmalar yaptıklarını, personel hareketliliğinde Türkiye’de ikinci, Avrupa’da ise 3 bin 600 üniversite arasında 89. sırada yer aldıklarını sözlerine ekledi.