Beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Soyhan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte bölgeye giden Valimiz Şükrü Kocatepe, burada gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bir ay önceki incelemesinin ardından şu an gelinen son aşamayı yerinde inceleyen Valimiz Şükrü Kocatepe, Kurul Kararına uygun olarak iki mağazanın yerinin değiştirilmesi talimatını verdi. Yer döşeme işlemlerinin hızlandırılmasını söyleyen Valimiz Şükrü Kocatepe, yapım işlerinin ön görülen tarihten önce tamamlanmasını istedi.
 
Hierapolis Antik Kenti Kuzey Kapı girişinde, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 28.02.2014 tarih ve 2536 sayılı kararı ile Ziyaretçi Karşılama Merkezi Mimari Uygulama Projesi uygun bulunmuştu. Ören yerine Yönelik ‘Denizli Pamukkale Kuzey Kapısının Yapım İşi’ Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca (YİKOB) ihale edilerek 28.08.2015 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmişti. Pamukkale’nin üç giriş kapısından birisi olan Kuzey Kapı’da, Valiliğimiz tarafından başlatılan mağaza ve sosyal tesis alanlarının inşaatında sona yaklaşıldı.
 
Yapılan tüm birimlerin Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onaylı projeye uygun olarak, betonarme temel üzerine tek katlı olacağı öğrenildi. Çelik karkas taşıyıcılı, iç kısımları alçıpan, çelik karkas arasında ısı yalıtımı, üzerine OSB, üzerine su yalıtımı, üzerine ahşap çitalı taşıyıcı karkas, üzerine 1. Sınıf Vakumlu Emprenyeli ve koruyucu cilalı ahşap yalı baskısı kaplamadan oluşacak olan yapıların üzerinin teras çatı şeklinde inşa edileceği öğrenildi.
 
Hediyelik eşya mağazaları, 2 kafe, 1 mutfak, 1 bilet satış ofisi, danışma, güvenlik odası, bekleme salonu, VİP salonu, sağlık odası ve doktor odasının bulunduğu Pamukkale Kuzey Kapısı Yapım İşi 28.07.2015 tarihinde ihale edilmişti.