Ray yenileme çalışmaları nedeniyle 2008 yılında İstanbul seferlerini yapan Pamukkale Ekspresi kaldırılmıştı.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi ile Denizli arasındaki 195 kilometrelik tren yolunun 120 kilometresinin bakım ve onarımı tamamlandı. Ancak birkaç müteahhit değişmesine rağmen geçen yıla kadar Bozkurt ile Dinar ilçesi arasındaki 75 kilometrelik yolda kazma vurulamadı, çalışma başlatılamadı. Yeni ihaleye çıkması de uzayınca, Denizli-İstanbul arası ray kopuk kaldı. Ancak o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın 2013 Eylül ayında Denizli ziyaretinde demiryolu müjdesi gelmişti. Erdoğan, o alandaki çalışmanın da kısa zamanda bitirilerek Pamukkale Ekspresi’nin kısa zaman sonra yola çıkacağının söylemişti.  Başbakanın müjdesinin ardından ihale süreci hızlandırıldı ve kısa zamanda ihaleye çıkılarak yapım süreci 2013 Ekim’de başladı. Nisan-Mayıs ayı gibi bitirilmesi beklenen iş, olumsuz hava şartları ve alanın zorlu bir noktada olması nedeniyle süreci uzattı. Ancak o yenileme çalışması sonunda bitti. Pamukkale Ekspresi yola çıkıyor.

19 OCAK'TA SEFERLER BAŞLIYOR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, Pazartesi günü Pamukkale Ekspresi'nin yola çıkacağını duyurarak şunları söyledi, "Afyon – Dinar – Denizli arasında yol yenileme çalışmaları nedeniyle 25.07.2008 tarihinde seferlerine ara verilen Pamukkale Ekspresi, yol yenileme çalışmaları tamamlandığından 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren yola çıkıyor. 
Eskişehir’de İstanbul(Pendik) ve Ankara yüksek hızlı trenlerine irtibatlı Pamukkale Ekspresi, Denizli – Eskişehir – Denizli arasında yeniden sefere konulmuştur. Denizli – Eskişehir seferinde; Denizli’den Kalkış 22.05 Eskişehir Varıs:06.48, Eskişehir Denizli seferinde Eskişehir’den Kalkış: 21.55 Denizli Varış: 06.11’dir. Tren dizisi 4 Adet Pulman, 1 Adet Yemekli Vagon ve 1 Adet Yataklı Vagondan oluşmakta olup, Bilet satışları Denizli Gar Gişelerinden, http://www.yolcu.tcdd.gov.tr İnternet Adresinden, 444 82 33 Nolu Çağrı Merkezinden yapılmaktadır" dedi.