Pamukkale Belediyesi Cankurtaran Mahallesi’nde engelli 79 yaşındaki Ramazan Uzun ve eşi Perihan Uzun’un  Ağustos 2014’de elektrik kontağından kaynaklı olarak kerpiç yapı evleri yanarak kül olmuştu. Ekim 2014 tarihinde ise yine Cankurtaran Mahallesi’nde 75 yaşındaki Bekir ve Ayşe Uzun çifti ile yiğenleri  40 yaşındaki Ali ve eşi Filiz Uzun’un olmak üzere 2 ailenin yaşadığı ahşap bir ev yine elektrik kontağından yanmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Maddi imkanları olmayan ve zor durumdaki 3 ailenin de yardımına Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koştu. İki kurum ortak olarak yanan evlerin yerine yenilerini yaparak ailelere yeni bir yuva verdi.  Evlerine yerleşen aileleri ziyaret için ise Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın olağan Mütevelli Heyeti  toplantısı sonrası Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Vakıf Başkanı da olan Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, mütevelli heyeti üyeleri hep birlikte Cankurtaran’a gitti.  


AĞLAYAN GÖZLERDEN GÜLEN YÜZLERE 
Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru ilk olarak Ramazan ve Ayşe Uzun çiftini yeni evlerinde ziyaret etti. Yaşlı çift o zor günlerde yanlarında olan ve kendilerine modern yeni bir yuva kazandıran Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru’ya teşekkürlerini ileterek mutluluklarını dile getirdi. Kendisine yeniden bir hayat verilmişçesine bir sevinç yaşadığını belirten Ayşe Uzun, “Allah devletimize zeval vermesin. Pamukkale Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız o zor dönemde yanımızda oldular. Bugün onların sayesinde böylesi bir yuvanın içinde oturuyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi. 
Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru daha sonra 75 yaşındaki Bekir ve Ayşe Uzun çifti ile yiğenleri  Ali ve eşi Filiz Uzun çiftine aynı arsa üzerinde  ayrı ayrı olarak yaptırılan evlere gitti. Evlerine yerleşmeye başlayan iki ailenin de mutluluğu görülmeye değerdi. 2 ailede yeni yuvalarına taşınmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “O zor günleri Pamukkale Belediyemiz ve Kaymakamlığımız sayesinde geride bıraktık. Ağlayan gözlerimizin yaşını sildiler. Destek oldular ve yüzlerimizi güldürdüler. Allah razı olsun” dediler. 

MUHTAÇ OLANIN YANINDAYIZ
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, o sıkıntılı dönemden bugüne ailelerin güler yüzünü görmenin kendilerine oldukça mutlu ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın zor dönemlerinde yanlarındayız. Cankurtaran mahallemizde evleri yanan 3 ailemizi yeni yuvalarında mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Bundan sonrada güle güle yeni yuvalarında oturmalarını diliyorum” dedi. 


PAMUKKALE BELEDİYESİ VATANDAŞIN HİZMETİNDE
Belediye olarak alt üst yapıdan eğitime, yeşil alanlardan kültür merkezlerine, sanatsal faaliyetlerden soysal belediyeciliğe kadar geniş bir yelpazede en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Tüm çalışmalarımızın yanında sosyal Belediyecilik anlamında aktif bir hizmet sunuyoruz. Bireysel anlamda ya da kurum ve vakıflara desteklerimizle ihtiyaç sahibi ailelerimizin,  vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin her anlamda elinden tutuyoruz. Cankurtaran Mahallemizde evleri yangınla yok olan ailelerimizin yeni evlerine taşınmalarının mutluluklarına ortak olduk. Onların sevincini görmek her şeye değdi.  Yuvalarında huzurlu ve mutlu yaşamalarını diliyorum” dedi.