Etkinlikler, Dokuzkavaklar Köprülü Kavşağı’ndan AK Vadi Parkı’na kadar olan yaklaşık 500 metrelik yolda bisiklet sürmekle başladı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Veli Demir, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya ve Fahrettin Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ve çok sayıda vatandaş, etkinlik alanına bisikletlerle gitti.

BELEDİYE, ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN
AK Vadi’deki etkinliklerde ise yüzlerce öğrenci, etkinliklerde doyasıya eğlendi. Başkan Yardımcısı Demir, burada yaptığı konuşmada çevre bilincine dikkat çekti. İnsanların hayati fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için çevreye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Demir, şöyle dedi:
‘Çevre insan sağlığı için en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle kirletilmemesi esastır. Önemli olan kirletmek ardından temizlemek değil, kirletmeyi önlemek ve temiz tutmaktır. Biz çevreyi atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık. Bu emaneti en güzel şekilde teslim etmeliyiz. Bu nedenle daha küçük yaşta çevre bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Siz değerli vatandaşlarımızdan bize destek olmanızı istiyoruz. Çevre bilinci oluşturmak için içimizden birisini (çevreci dede) olarak seçtik. Çevreci dedemiz okulları, işyerlerini ve çeşitli yerleri gezerek çevre konusunda hassasiyet gösterilmesini isteyecek.’
Kaymakam Beyru da, belediyenin hazırladığı etkinliğe kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak destek verdiklerini ifade ederek, ‘Çevre söz konusu olduğunda her sizlerden gelen her türlü projeyi desteklemeye hazırız. Havamızı, suyumuzu ve çevremizi temiz tutmak adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ dedi.


5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ
Konuşmaların ardından öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösterisini sundu. Ardından atıklardan yapılmış kıyafetlerle defile düzenlendi. Çocuklar böylece atıklarla neler yapılabileceğini göstermiş oldu. Etkinlikler bunlarla da sınırlı kalmadı. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği çeşitli yarışmalar düzenlendi. Kaşıkla yumurta taşıma yarışması, çuval içinde yürüme yarışması ve koşma yarışması kıyasıya çekişmeye sahne oldu.
Yarışmaların ardından 1, 2. ve 3. olan yarışmacılara hediyeleri verildi. Birinci olan yarışmacılar bisikletle ödüllendirilirken 2. olanlara eşofman ve 3. olanlara top hediye edildi.
Etkinliğin son bölümünde ise çevre temizliği vardı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerine çöp poşeti alarak çevre temizliği yaptı.