Pamukkale Belediyesi’nin Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlediği “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği”ne Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ev sahipliği yaparken programa Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, engelliler derneklerinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2 gün olarak planlanan “Pamukkale Belediyesi 3 Aralık Dünya Engeliler Günü” etkinliğinin ilk günkü programında Denizli İşitme Engelliler Derneği üyeleri işaret diliyle İstiklal Marşı okudu.
 
“HASSASİYET ÖNEMLİ”
 
Aynı zamanda Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi olan Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, işaret dili tercümanı aracılığıyla yaptığı konuşmada, “Engelliler için farkındalık oluşturmak için düzenlenen bu etkinlik için Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin engellilerin her derdi için mutlaka destek veriyor. Bu destekler bir çok engelle uğraşan kişiler için çok önemli. Engelliler olarak daha iyi şartların oluşması için herkesin hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise engelli vatandaşlar için hem hükümetlerin hem de belediyelerin önemli çalışmalar imza attığını vurgulayarak, “Eskiden engellilerimiz hayata katılamıyordu. Ancak hem maddi hem de manevi desteklerle artık engelli vatandaşlarımız hayata katılıp, çalışıp kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. Engelliler için önemli işlere imza atan Pamukkale Belediyesi’ni bu etkinliği için kutluyorum” diye konuştu.
 
“ENGELLİLERİ İHMAL ETMİYORUZ”

 
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise konuşmasında engelli vatandaşlar için göreve geldikleri ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizdi. “Hepimiz birer engelli adayıyız” diyen Başkan Gürlesin, “Bizim meclisimizde 3 engelli arkadaşımız var. Onlarla birlikte engelliler için neler yapabiliriz diye istişareler yaparak hizmetlerimizi şekillendiriyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa imkanlarımız dahilinde hepsini karşıladık. Akülü ya da manuel tekerlekli sandalye başta olmak üzere, hasta yatağı, baston, kol saati ve benzeri ihtiyaçları karşıladık, talep oldukça da yine yardım ediyoruz. Biz Pamukkale Belediyesi olarak kurulduğumuz yıldan bu yana her yıl mutlaka engelliler günü etkinliği yapıyoruz. Amacımız engelliler konusunda farkındalık oluşturmak. Bugün bunu başardığımızı da görmek bizleri mutlu ediyor. Biz her zaman olduğu gibi ülkemizde yüzde 15 oranında bulunan engellilerimizi ihmal etmiyoruz, etmeyeceğiz. Engelliler konusuna verdiğimiz önemin en güzel göstergesi de tekerlekli sandalye basketbol takımı kurmamızdır” dedi. Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü de yaptığı konuşmada engelliler için yapılan çalışmaların son zamanlarda çok sevindirici olduğunu ifade ederek, “başta hükümetimiz olmak üzere devlet ve belediye kurumları engellilerin her zaman yanında. Engelli olan vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için bir çok yol var. Eğitimlerden geçerek iş hayatına katılıyorlar. Engelli çocuklarımız için okullarımızda eğitimler veriliyor. Pamukkale Belediyesi de engelliler için önemli projelere imza atıyor. Başkan Hüseyin Gürlesin’e bundan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
PROTOKOL ÜYELERİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNDİ
 
Konuşmaların ardından Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin müzikal gösterisine geçildi. Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerin sahnelediği sema gösterisi de alkış aldı.  Denizli Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin goalball gösteri maçının ardından engelli milli okçuların gösterisi de büyük beğeniyle izlendi. Başarılı engelli sporcular ile engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, baston, saat ve hediyeler protokol mensupları tarafından verildi. Programın sonunda ise başta Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere protokol üyeleri Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile gösteri maçı yaptı. Protokol üyelerinin tekerlekli sandalyede basketbol oynaması alkış aldı.