2016 yılı için yaklaşık 2,5 milyon liralık bir yatırımla haşere mücadelesi yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaz döneminde halkımızın rahatsızlık duymaması için haşere mücadelesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Pamukkale Belediyesi, haşere ile mücadelede 2016 yaz döneminde de etkin çalışmalarına devam ediyor. 2,5milyon liralık dev bir yatırımla çalışmalarını yürüten Pamukkale Belediyesi ilaçlama ekipleri, fosseptikler, kanallar, mazgallar, durgun sular, kapalı alanlar başta olmak üzere haşere üretebilecek her noktada ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Kış döneminde de başarılı bir ilaçlama çalışması yapan Pamukkale Belediyesi, yaz dönemiyle birlikte ilaçlama da personel ve araç sayısını da artırdı. 68 mahalle de haşere mücadelesi, 40 personel ve 14 araçla gece-gündüz olmak üzere yapılıyor. Ayrıca 2016 yılı için 500 bin liralık bir yatırımla yeni ilaçlama ekipmanları alınarak, haşere ile mücadele de donanım daha da güçlendirildi.




“HAŞERE MÜCADELESİNE ÖNEM VERİYORUZ”


Vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için konuya özel önem verdiklerini vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçemiz 331 bin nüfusla en büyük ilçe. İlçemiz geniş bir coğrafyaya sahip.  68 mahallemizde vatandaşlarımızın haşereden uzak rahat bir yaz dönemi geçirmesi için etkin olarak haşere çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 2015 yılında haşere ile mücadele anlamında başarılı bir dönem geçirdik. Geçtiğimiz kış sezonunda da ekiplerimiz durmaksızın ilaçlama noktasında çalışmalarını yürüttü. Yaz dönemi içinde hazırlıklarımızı yaparak yeni ilaçlama ekipmanlarını bünyemize kattık. İlaçlar anlamında ise yine 2015 yılında olduğu gibi en kaliteli, doğaya ve yaşama etkisi olmayan ilacı satın aldık. Kış sezonuna göre araç ve personel sayımızı da artırdık. 40 personel ve 14 araçla tüm ilçede gece-gündüz olmak üzere haşere mücadelesine devam ediyor. İnsanlarımızın yaz dönemini rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak için bu konuda bir seferberlik içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Gündüz olduğu gibi gecede haşere ile mücadele konusunda oluşturduğumuz güçlü ekiplerimizle çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.