KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, Elbistan’a düşünülen OSB’nin alt yapısının doğalgaz için uygun olduğunu söyledi.
Geçten hafta Elbistan’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ilçeye doğalgaz getirilmesi için Enerji Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve gerekli çalışmaların kısa süre sonra başlayacağını duyurmuştu. Ünal, “Gönlünüz rahat olsun. Ayrıca Doğalgaz ile ilgili sözü aldık. Hem termik santrallerin ateşlemesiyle ilgili hem de A Ünitesinin rehabilitasyonu ile ilgili çalışma yapılacak.” demişti.
Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Doğalgaz girişiminin Elbistan adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Paksoy, “Elbistan’a yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alt yapısı doğalgazın getirilmesi ve işletmelere bağlanılması açısından uygun bir şekilde yapılıyor. OSB ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'ndan son bir imza bekliyoruz. İmza gelir gelmez çalışmalar başlatılacak” diye konuştu.
    Doğalgaz’ın OSB’lerde vazgeçilmez enerji kaynakları olduğunu anlatan ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, “Doğalgaz projesi uygulamaya konulacak ise OSB ve diğer büyük yatırımlar da göz önünde bulundurulmalı.” görüşünü aktardı. CİHAN