Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM) iki büyük etkinlikle bahar şenliklerini selamladı. 
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk etkinlikte PADAM’ın Afrikalı, Avrupalı, Türkistanlı, Orta ve Uzak Doğulu öğrencileri altı ay içinde öğrendikleri Türkçe ile şiir, şarkı, halk oyunu ve kısa oyunla izleyicileri coşturdu. Uluslararası öğrenciler gecenin sonunda Deli Dumrul oyununu sahneleyerek tüm katılımcılardan büyük alkış aldı. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin’in de katıldığı gecede öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri etkinlikleri büyük bir ilgiyle izledi. Uluslararası öğrencileri bu etkinliğe hazırlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından gece sona erdi.
PADAM'ın ikinci etkinliği "Türkçe Şöleni" ile devam etti. Çeşitli halk oyunları, şarkılar, danslar ve kısa oyunlarla geceyi şenlendiren öğrenciler çok büyük beğeni topladı. Uluslararası öğrenciler geceyi toplu ve bir ağızdan söyledikleri hareketli şarkılarla tamamladı. 
PADAM’da görev alan okutmanların gönüllülük ve özveri ile Türkçeyi öğrettiklerini ifade eden Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, Türkçe Şölenine katılan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya merkezdeki gelişmeler hakkında bilgi vererek teşekkür etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Sebahattin Nas’ın da hazır bulunduğu gece, katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu. 
Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, bu etkinliklerle Türk öğrencilerin uluslararası öğrencilerle buluşup kaynaştığını, bu toplumsal hareketliliğin Pamukkale Üniversitesi’ne bir dünya üniversitesi olma yolunda büyük katkılar sağladığını söyledi. Türkiye genelinde 55 bin uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Doç.Dr. Sarıca, bu sayının önümüzdeki yıllarda hızla artacağını, Pamukkale Üniversitesi’nin bu artıştan hak ettiği payı alması gerektiğini kaydetti. Dünyadaki öğrenci hareketliliğinin yüzde 15’ini Çinlilerin oluşturduğunu söyleyen Doç. Dr. Sarıca, Türk öğrencilerin bu hareketlilikte Hint, Kore ve Alman öğrencilerden sonra 5'inci sırada geldiğini söyledi.