Özkan Yaptığı Açıklamada, 28 Şubat, merkezi dışarıda olan odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan bir darbedir. İnanç özgürlüğünden ifade hürriyetine kadar, ekonomik alandan siyasi alana kadar milletimize ağır bedeller ödettiren bir darbe sürecidir.

Özkan, Bu süreç içerisinde 11 bin öğretmen istifa etmek zorunda bırakılmıştır. 600 bin başörtülü öğrenci okullara alınmamıştır. 8 yıllık kesintisiz eğitim bahanesiyle 1.732 Kur'an kursu kapatılmıştır. 1.635 askerî personel yaş kararlarıyla meslekten ihraç edilmiştir. 4.625 kişi fişlenmiş, 2.500 kişi emekliye sevk edilmiştir. 3 milyar dolar kartel medyasına kredi kullandırılmış, 26 banka 30 milyar dolar dolandırılmıştır. Milletin vicdanından çıkmış, yüzde 22 oy almış Refah Partisi de kapatılmıştır ve postmodern darbe ülkemize 387 milyar dolara mal olmuştur.

İnanç ve özgürlüğü temel karakter edinmiş milletimizin sabır ve kararlılıkla gösterdiği direnç sonrasında, bin yıl sürmesi planlanan kuşatma, daha on yıl bile geçmeden paramparça olmuştur.

Bu düşüncelerle milletimizin ve ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını geciktiren, her alanda mağduriyetlere ve travmalara neden olan 28 Şubat sürecinde rol alanları kınıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri, masum insanlara zulmedenleri lanetliyorum.