Ege ve Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) İş Geliştirme Platformu bu yıl 200’ü aşkın firma ile 4. kez İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. Özellikle piyasaya yeni giren veya tanıtım atağı yapmayı planlayan firmaların yanı sıra köklü kuruluşların da yer aldığı ESİDEF İş Geliştirme Platformu’na stant açarak katılan Denizli Ticaret Odası, yaklaşık bin adet Denizli’yi tanıtıcı yayın dağıttı.
Platformun ilk günü gerçekleşen açılış töreninde konuşmacılar içeresinde yer alan Denizli Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Necdet Özer, konuşmasında; EXPO 2020’nin İzmir’e yakışacağını ve bunun bölge için çok önemli olduğunu vurguladı.
Denizli’nin ihracat ve dışa açılma ile ön planda olduğunu ifade eden Başkan Özer, “İlimiz tekstil, mermer ve kablo sektörlerinde genellikle ürettiklerini başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine göndermekteydi. Ancak 2009 ve 2010 yıllarında etkisini derinden hissettiğimiz küresel krizden Denizli olarak çok etkilendik. Bu kriz bizlere, daha farklı sektörlere ve pazarlara ihtiyacımız olduğunu ortaya çıkardı. Denizli Ticaret Odası olarak da turizm, tarım ve hayvancılık gibi farklı sektörlere yönelirken, Orta Asya ve Afrika gibi yeni pazarlarda yer bulmak için çalışmalar yürüttük. Tabi bu çalışmaları yürütürken bizlere, TUSKON’un çok büyük desteği oldu.” dedi.
Denizli’nin şu anda ürettiklerini dünyanın 170 ülkesine ihraç eder hale geldiğini anlatan Başkan Özer, “Ülkemizin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın 10 büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında olma hedeflerini belirledi. Bunu gerçekleştirebilmemiz için de yeni ihracatçılara ihtiyacımız vardır.  Ülkemiz yakaladığı sinerji ve enerjisi ile bu hedefleri yakalayacaktır.” diye konuştu. 
Başkan Özer, Denizli Ticaret Odası olarak, dünyanın kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak nitelendirilen EXPO’yu İzmir’in almasının çok önemli olduğunu belirterek, “EXPO 2020’yi İzmir’in alması, sadece bu şehrin değil, bölgemiz hatta ülkemiz ekonomisinin ciddi şekilde hareketlenmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Denizli Ticaret Odası olarak ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin tanıtımı için gerekli desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.  
Yapılan konuşmalar sonrasında protokol üyeleri, standları gezerek fuar hakkında ayrıntılı gözlem yapma fırsatı buldu.