Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ile Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız’ın ağırladığı ASKON heyetinde, ASKON Denizli Şube Başkanı Hakkı Pekdemir ve ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan ile dernek mensubu işadamları yer aldı. 

İzmir heyetini Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, ortaklaşa gerçekleştirilecek faaliyetlerde işbirliklerine hazır olduklarını söyleyen Başkan Necdet Özer, Denizli ekonomisi hakkında kısa bilgiler verdi. 
Denizli’nin üreten ve ürettiğini dünyanın birçok ülkesine ihraç eden bir il olduğunu belirten Özer, “İlimiz başta tekstil olmak üzere kablo, mermer, cam sanayi gibi alanlarda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye ihracat yapmaktaydı. Bilindiği üzere 2008 yılı sonlarında bir küresel kriz yaşanmış ve krizin AB ve ABD’de yaşanması nedeniyle ilimizin ihracatında düşüş olmuştu. Bu dönemde Odamızın da yönlendirmeleriyle alternatif sektör ve alternatif pazar arayışına girdik. Özellikle de tekstil sektörüne alternatif olarak da jeotermal enerjiden termal turizm, seracılık ve enerji üretimine yöneldik.” şeklinde konuştu.
Oda olarak üyelerine faydalı olabilmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özer, “Üyelerimizin gerek yurtiçi gerekse de yurt dışı fuarlara katılımlarını destekliyoruz. Çünkü bu fuarlarda üyelerimizin vizyonlarının geliştiğini, ticaretlerinin arttığını biliyoruz. İlimizde faaliyet gösteren derneklerle de çeşitli işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Derneklerdeki çalışma ruhu ile Odaların gücünü birleştirdiğimizde, daha etkin çalışmalar yapıldığına inanıyoruz. Bu kapsamda ASKON ile de çeşitli projelerde yer aldık, almaya da devam edeceğiz.” dedi.  
Denizli Ticaret Odası hakkında bilgiler aktaran Meclis Başkanı Habib Yıldız ise Denizli Ticaret Odası’nın 16 bin üyesi olduğunu söyledi. İzmir ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildiren Başkan Yıldız, heyeti Denizli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.   
Denizli’nin örnek bir şehir olduğuna vurgu yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, “Denizli, yaptığı yatırımlarla öncü, girişimci ruha sahip bir şehir.
Denizli Ticaret Odası’nın da yapmış olduğu faaliyetleriyle üyelerine ciddi hizmetler sağladığını biliyoruz. Denizli’nin sanayisi ve ticareti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak amacıyla bu geziyi tertip ettik. Bizleri ağırlamaları dolayısıyla Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz.” dedi.  
Dernek olarak üyelerine destek olmayı amaçladıklarını dile getiren ASKON Denizli Şube Başkanı Hakkı Pekdemir ise ticari faaliyetlerin geliştirilmesi için köprü vazifesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.  
Yapılan konuşmalar sonrasında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer ile Meclis Başkanı Yıldız, ASKON İzmir Şube Başkanı Hazırbulan ve ASKON Denizli Şubesi Başkanı Pekdemir’e, Denizli’nin simgesi olan horozun plaketini takdim etti.