Terör olaylarında, şehit haberleri geldiğinde, bayramlarda ev ve işyerlerine bayrak asılması için çağrıda bulunan Denizli Platformu, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu teröre karşı herkesi evine ve işyerine bayrak asmaya davet etti. 

Denizli’de 38 oda, dernek ve sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan ve çalışmalarına devam eden Denizli Platformu Denizlizli Ticaret Borsası (DTB) konferans salonunda bir araya geldi. Platform üyeleri adına açıklamayı DTO Başkanı Necdet Özer yaptı.

Özer, başta 37 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle ülkemizi yasa boğan Ankara’daki patlama olmak üzere yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Başkan Özer, “Terör nereden gelirse gelsin. Hangi amaca hizmet ederse etsin, insanlık suçudur. Ülkemizi bölmeyi parçalamayı, birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmayı hedef alan eli kanlı terör örgütleri düştüğü aciz durumdan çıkış yolu olarak masum insanların canına kat etmektedir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yaşatanlara insan diyebilmek mümkün değildir. Teröre karşı tek yumruk, bir ve bütün olmalıyız. Bu ülkenin hoşgörü ve kardeşlik ikliminin devamı isteyen sivil toplum kuruluşları olarak bizler, terörün son çırpınışlarını yaptığı bu günlerde; devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
İş dünyası olarak güveni, istikrarı istediklerini belirten Özer, “Ancak yapılan saldırı tüm halkımıza, ülkemizi bölmeye yönelik yapılmıştır. Bu yüzden başlatılan ve devam eden operasyonları destekliyoruz. Huzurumuzu, istikrarımızı ve büyümemizi kimse engelleyemez. Mevzubahis vatanda gerisi teferruattır. Yüzyıllardır barış içinde yaşayan halkımız, bu saldırılarla hedeflenen oyunlara gelmeyecek. Yaşadığımız bu acıları her zaman olduğu gibi birbirine kenetlenerek aşacaktır” dedi.


Yaşanan terör olaylarına karşı platform üyelerini ve vatandaşları evlerine ve iş yerlerine bayrak asmaya davet eden Özer “Buradan platform üyelerimize ve halkımıza çağrı yapıyoruz. Yaşanan terör olaylarına karşı tepkimizi göstermek için ev ve işyerlerimize bayrağımızı asacağız”dedi.