Özel güvenlik görevlilerinin Pasaport Daire  Başkanlığı'nda basılacak son teknoloji ile taklit edilemez şekilde tasarlanmış  yeni kimlik kartlarının, bu senenin ilk çeyreğinde adreslerine gönderileceği  bildirildi. 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi  Başkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, barkod okuma ve filigran gibi  güvenlik bileşenlerinin çok yüksek teknoloji ile donatıldığı yeni "özel güvenlik  kimlik kartları" 2016'nın ilk çeyreğinde hem özel güvenlik görevlilerine, hem  yöneticilerine ayrı ayrı basılacak. 
 
BİYOMETRİK FOTOĞRAF İSTENECEK
 
Türkiye genelindeki özel güvenlik çalışanları, taklidinin imkansız  olduğu belirtilen yeni kimlikleri için 81 ildeki Özel Güvenlik Şube  Müdürlüklerine internet üzerinden başvuru yapacak. Yeni kimlikler için başvuranlardan biyometrik fotoğraf istenecek. Özel güvenliklerin yeni  kimliklerini Pasaport Daire Başkanlığı basacak. 
 
Halen kullanımda olan özel güvenlikçilerin kimlik kartları ile ilk kez  kimlik kartı alacak görevlilerin kartları PTT ile başvuranların adreslerine  gönderilecek.

Türkiye'de 245 bin 358 özel güvenlik görevlisi çalışıyor 
 
Türkiye'de 2015 yıl sonu itibarıyla 384 özel güvenlik şirketi faaliyet gösteriyor. Faal özel güvenlik eğitim kurumları sayısı ise 467. Ülke genelinde 69  bin 248 özel güvenlik izni olan yer bulunuyor. Yurt genelindeki alarm izleme  merkezi sayısı ise 343.  Kayıtlı olarak 245 bin 358 özel güvenlik görevlisi  stadyumlar, bankalar, alışveriş merkezleri ve bazı kamu kurumlarında görev yapıyor. 
 
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un 2004 yılında yürürlüğe  girmesiyle kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin  yerine getirilmesine ilişkin esas ve usuller belirlendi.
 
Bu kanun, özel güvenlik  izninin verilmesine, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların  ruhsatlandırılmasına ve denetlenmesine ilişkin hususları kapsıyor.