Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlar Kurulu kararıyla Özel Çevre Koruma Alanı’nda (ÖÇK) yer alan bölgelerin de artık teşviklerinden yararlanabileceğini söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’deki ziyaretleri kapsamında Pam Otel’de Denizli Valiliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği ‘Denizli’de Termal ve Sağlık Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konulu panele katıldı. Panele Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve çok sayıda davetli katıldı.
Panelde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ‘’Uzun yıllardır emek verilen Denizli’nin her noktasında çaba gösterilen sektörlerle ilgili sonuçlar alınıyor. Termal turizm ile ilgili büyük destek verildi. Emekler meyvesini veriyor. Kentin en büyük gücü kendine inanan güvenen insanların bulunması’’dedi.
Panelde yapılan sunumların ardından konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özel Çevre Koruma Alanı (ÖÇK) alanında yer alan bölgelerinde artık teşviklerden yararlanabileceğini açıkladı. Zeybekci, ‘’Pamukkale’de Karahayıt’ta yapılan yatırımlar diğer turizm yatırımları gibi teşviklerden yararlanamıyordu. ÖÇK’nın bu konuda sıkıntısı vardı. Onu da hallettik. Bakanlar kurulu kararıyla düzelttik. Termal sağlık turizm merkezi olmak için bir sıkıntımız kalmadı. Yatırımları artık daha çok bekliyoruz. Bu vadi kültür sağlık turizmi merkezi olacak. Bölge günü birlik turistlerin uğradığı yer olmayacak. Gelen turist iki üç gün hatta 15 gün turist ağırlayacak’’dedi.
‘TÜRKİYE’DE GÜZEL GÜNLER YAŞANIYOR’
Son yılların en iyi ihracat rakamlarını yakaladıklarını belirten Zeybekci, ‘’152 milyar dolar ihracat 166 milyar dolara çıkacak. Yüzde 10 ihracatın artması yüzde 10 üretimin istihdamın artması demek. Sabit gelirli insanların refahın yükselmesi demek.Milli büyüme demek. Dışarıdan sıcak para gelecek. Namerde muhtaç olmamak demek ihracatın artması. İhracatımızın kahramanı Denizlilileri tebrik ediyorum. Nisan ayı rakamlarında da Denizli güçlü. Bu bir yarış’’ dedi. Bakan Zeybekci daha sonra Pam Otel’in ek binasının açılışını yaptı.