Denizli Merkezefendi İlçesi  Akkonak Mahallesinde bugün sabah saatlerinde öyle bir olay yaşandı ki, Denizli'yi acıya boğdu. Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde Fatih Caddesi üzerindeki Aydemir Apartmanı’nda meydana geldi.  
Yemnihan ve Ayşe Kalkan çiftinin tek çocukları olan ilkokul birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki küçük kızları Nisa Nur Kalkan, kendi evlerinde griş kapısı olan çelik kapıya bağladığı iple sek sek oynuyordu. Bir anda ip, küçük kızın boynuna ve kapının arkasında bulunan kilide dolandı. Nefesi kesilen minik kız hayatını kaybetti. 
Mutfakta bulunan anne ise kızını asılı halde görünce yere yatırarak hayata döndürmeye çalıştı.Ancak başaramadı. Olayın ardından sağlık ve polis ekiplerine haber veren anne evde sinir krizi geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri de minik Nisa Nur'un öldüğünü belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri, evde incelemelerde bulundu. Minik kızın kapının arkasında kilide boynunun nasıl dolandığını ve nasıl öldüğünü belirmeye çalışan polis ekipleri konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Savcının yaptığı işlemlerin ardından Nisa Nur'un cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Minik kızın yakınlarının olayın ardından uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü.