Hayırsever Söylemez, Şemikler Mahallesi'nde bir site içinde bulunan 245 metrekarelik binayı sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere babası Ali Söylemez adına İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağışladı. Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet verecek binanın devrine ait imza protokol töreni düzenledi. 
törende Hayırsever İşadamı Mimar Merter Söylemez, Denizli'de hayırseverlikte öyle bir çıkış yaptı ki, alkışlanacak bir açıklamada bulundu. 

BİNAYI BAĞIŞLADILAR
Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Hayırsever İşadamı Merter Söylemez babası Ali Söylemez ve annesi Hülya Söylemez ile Söylemez Mimarlık San. Tic. Ltd. Şti. çalışanları katıldı. 
Hayırsever İşadamı Merter Söylemez, Şemikler Mahallesi Lal Rezidans A Blok’ta bulunan 245 metrekarelik alanı, yıllarca sağlık alanında hizmet verdikten sonra emekli olan babası Ali Söylemez’in ismini taşıyacak olan Aile Sağlığı Merkezi’ni bedelsiz olarak bağışladı. 

DENİZLİ'YE BUNLARI YAPTIRACAK
Hayırsever İşadamı Merter Söylemez ise, “Bu vatanın ekmeğini yiyen bu vatanın evladı olarak hizmetlerimizle ve çalışmalarımızla vatanımızı ve milletimizi faydalı bir noktaya çekebilirsek ne mutlu. İnşallah ömrümüz yeterse bundan sonra da büyük bir hastane hayrımız nasip olacaktır. Ama öncelikle annem Hülya Söylemez adına yaptıracağımız öğrenci yurdunun müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tür hayırlarda yarışmak istiyoruz. Bizim bu bağışımızın yeni neslin hayır ve hasenatta yarışmasına vesile olmasını ve atalarımıza saygı konusunda biraz duyarlı olmasına vesile olacağını umut ediyorum. Sayın Valim bende şahsım, ailem ve çalışanlarım adına sahsınıza ve Türkiye Cumhuriyetine böyle bir hizmete vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum”

DENİZLİ'YE BÜYÜK KATKI KOYDULAR
Törende konuşan Valimiz Şükrü Kocatepe şunları söyledi; “Söylemez ailesi olarak Ali Söylemez, eşi Hülya Söylemez ve oğulları Merter Söylemez Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere mülkleri olan 245 metrekare büyüklüğünde ki bir dairesini İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağışladılar. Denizli halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum. Kendileri de zaten sağlık hizmetinden gelen bir aile. Hem Hülya Söylemez Hanımefendi hem de Ali Söylemez Beyefendi Denizlimizin sağlık alanında uzun yıllar, 38 yıl Beyefendi 30 yılı aşkın da Hanımefendi, hizmet vererek emekliye ayrılmışlar. Ve böyle güzel bir evlat yetiştirmişler. Merter kardeşimiz de Mimar olarak Denizlimize hizmet vermekte ve gönüllü olarak da böyle bir bağışta bulunmak suretiyle yine Denizlimize hizmet vermeye devam etmektedir. Kendilerine sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum. Denizlimize yaptıkları bu katkıdan dolayı da şükranlarımı arz ediyorum.” 

Konuşmaların ardından Ali Söylemez Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü Valimiz Şükrü Kocatepe ve Hayırsever Söylemez ailesi tarafından imzalandı. 
Tek kattan oluşan, 5 muayene odasının bulunacağı ve yine 5 Aile Hekiminin görev yapacağı Ali Söylemez Aile Sağlığı Merkezi’nde ayrıca, tıbbi müdahale, bebek ve çocuk, aşı, engelli hasta muayene odalarının yanı sıra, laboratuar ve emzirme odası da yer alacak.