İSTANBUL (CİHAN)- Yurtdışında yaşayan vatandaşlar, oy vermek için gruplar halinde Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Pakistan’ın başkenti İslamabad’dan gelen 30 Türk vatandaşı oylarını kullandı. 12 Haziran seçimlerini çok önemli bulduğunu belirten gurbetçi vatandaşlardan Hüseyin Ünver, “Bu seçim, önemli olan referandumdan bile 10 kat daha önemli” dedi.
Türkiye’nin dışında çalışan vatandaşların sadece oy kullanabilmek için ülkemize gelişi sürüyor. Türk pasaportlu vatandaşlardan 32’si de dün saat 20.25’te Atatürk Havalimanı’na geldi. Yurtdışındaki konsolosluklarında oy kullanamayan vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) eleştirdi.
Oylarını kullandıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Pakistan’daki Lahor Kız Lisesi Müdürü Hüseyin Ünver, “Oy verme zevkini 12 Eylül referandumunda da yaşamıştık. Tatillerimizi öne çekerek, oradaki işlerimizi ayarladıktan sonra arkadaşlarımızla birlikte oylarımızı kullanmaya geldik. Ben bu seçimi Cumhuriyet tarihinin en büyük olayı olarak görüyorum. 12 Eylül referandumu vesayetin yıkılması açısından çok önemli bir aşamaydı. Ancak bu seçimlerin, 12 Eylül referandumundan 10 kat daha önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin geleceği için, istikrar için, oy kullanmak istiyorum. Cesur emniyet mensubu, savcı ve hakimlere destek vermek için oy kullanıyorum” ifadelerini kullandı.
Sadece oy kullanmak için 4 aylık bebekleriyle İstanbul’un yolunu tuttuklarını dile getiren Kenan ve Ayşe Arslan çifti ise, “Yaklaşık 14 saatlik yolculuk yaptık. Ama önemli değil. Vatan sağolsun” diye konuştu.


CİHAN