İZMİR (CİHAN)- İzmir'de İZSU'dan emekli Kerem Kanmaz (47), oturmadıkları evlerine gelen 12 bin liralık elektrik borcu sebebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvuracağını söyledi. Bu borcu ve gecikme cezalarını ödeyebilecek durumda olmadığını beliten Kanmaz, "Ben elektrik hırsızlığı yaptıysam, atın içeri. Yargısız infaz yapılamaz. Kaçak olmayan elektriğe, nasıl böyle bir uygulama yapılır?" dedi.
İzmir'in Karabağlar ilçesi Cennetçeşme semti, 3996/4 Sokak 61 numaradaki evin 2. katında oturan Kerem Kanmaz'a, oturmadığı 1. kata ait 12 bin liralık elektrik faturası geldi. Gediz Elektrik A.Ş. (GEDİAŞ) yetkililerine durumu anlattığını, kendisine kaçak elektrik kullanımı yüzünden böyle bir uygulama yapıldığının söylendiğini aktaran Kanmaz, "Gücümün yettiği yere kadar ödedim. Bittiğini söylediler fakat tekrar ödemem gereken bakiye çıkardılar." şeklinde konuştu. Yaklaşık bir yıldır oturmadıkları evlerine gelen elektrik cezalarıyla uğraştığını anlatan Kanmaz, "2010 Mart ayında kaçak tespiti yapıldı. Kablo örme olduğu için tespiti neye göre yaptıklarını bilemiyorum. Haksız olan bir parayı neden ödeyeyim? Para çöpten toplanmıyor." dedi.
Sesini ilgilere duyurmak istediğini belirten Kanmaz, şunları söyledi: "Sayın Enerji Bakanımız, bizleri niye dinlemiyor? Memurlarını neden denetlemiyor? Sen bu kaçak tespitini yaparken elinde bir resim var mı, bir belge var mı? Herhangi bir tel yakaladın mı? 7 bin 334 lira kaçak tahakkuku uygulamasıyla toplam ceza 12 bin lira oldu. Ben Tüketici Hakem Heyeti'ne ve mahkemesine başvuracağım, oradan da bir sonuç alamazsam AİHM'de yetkililer hakkında tek tek dava açacağım."
GEDİAŞ yetkilileri ise söz konusu evde oturulmadığı, geçmişe dönük su faturası gibi belgelerle ibraz edildiği takdirde gerekenin yapılacağını belirtti. CİHAN