Antalya’da aşırı hızlı olduğu öne sürülen küçük yaştaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil, kaldırımdaki simitçiye ve simit alan iki öğrenciye çarptı. Hızını alamayan araç, çarpmanın etkisiyle yol kenarındaki bir işyerine girerek durabildi.
Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saat 08.00 sıralarında Cezaevi Kavşağı Fatih Mahallesi Antalya Bulvarı yan yolda meydana geldi. İddiaya göre, bir oto yıkamacıda çalışan 16 yaşındaki H.Ç., sabah saatlerinde işyerine bırakılan 15 HV 131 plakalı otomobili aldı. Cezaevi Kavşağı'ndan Antalya Bulvarı yan yola hızlı şekilde girdiği ileri sürülen ehliyet sürücüsü H.Ç., direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda bulunan 45 yaşındaki simitçi Cengiz Boz ile simit alan öğrenciler Kübra Öztürk(15) ve Hatice Aldemir'a (16) çarptı. Hızını alamayan araç, çarpmanın etkisiyle kaldırıma çıkıp Salim Yavuz’a ait lokantasına girerek durabildi.
Kazanın ardından olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kazada, araç sürücüsü H.Ç. vatandaşlar tarafından yakalanarak tartaklandıktan sonra polise teslim edildi. Kazada sıkışan yaralı simitçiyi ise itfaiye kurtardı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazada kaldırımdaki simit arabası lokantanın içine girerken, simitler etrafa saçıldı. Polisin yaptığı inceleme sonrası otomobil bulunduğu yerden çekici yardımıyla kurtarılarak, otoparka alındı. Küçük sürücü ise ifadesi alınman üzere polis merkezine götürüldü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Cengiz, Boz'un hayati tehlikesinin bulunmadığı sırt ve ayaklarında ezilmeler olduğu belirtildi.
Otomobilin girdiği lokantanın sahibi Salim Yavuz ve simitçi Cengiz Boz’un yakınları dağılan simitleri ve simit arabasını bulunduğu yerden kaldırdı.
Kazayı görenlerden Orhan Beyik aracın kavşaktan yan yola hızlı şekilde geldiğini ileri sürerek, "Direksiyonu toplayamadı. Simitçiyi altına aldı.Yanındaki çocuklara çarptı. Sürücü küçüktü. Yakaladık, polise teslim ettik" dedi.
Mustafa Yıldırım ise sürücünün viraja yan olarak girdiğini iddia ederek, "Direksiyonu toplayamadı.Simitçiye ve kız çocuğuna çarptıktan sonra sürücüsü yanıma geldi, 'Ağabey babamı arayabilir miyiz’ dedi" şeklinde konuştu.