Olay sabah saat 08.00 civarında Denizli Acıpayam yolu çıkışında Kelleci Kardeşler yakınında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kaza Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsü park halindeyken bir anda geri hareket etmeye başladı. Durumu farkeden şoförler ve çevredekiler otobüsü durdurmaya çalışsa da başarılı olamadıkları öğrenildi. Kontrolsüz bir şekilde Acıpayam asfaltına çıkan otobüs yol güzargahından gelmekte olan işçi taşıyan servis aracına ve bariyerlere çarparak durabildi. Kazada bir kişi hayatını kaybederken 6 kişide yaralandı.  
Yaralılar başta Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olmak üzere diğer hastanelere sevk edildi. İhmal mi, yoksa kaza mı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olaya tanık olan bir vatandaş yaşanan kazayı şu ifadelerle aktardı. "Çelikkol Petrol yakınlarında park halinde duran Büyükşehir Belediyesi'ne ait iki halk otobüsü, şoförleri araç dışında beklerken, 20 BLD 94 plakalı otobüs aniden geri geri gitmeye başladı. Şoför mahalinde kimsenin olmadığı otobüs kontrolsüz bir şekilde, işçi servisine çarptı."