Merkezefendi  İlçesi Bereketli Mahallesi Dentaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yanındaki Sahaya 2007 yılında "Temiz Doğa Yeşil Çevre İçin Elele" projesi kapsamında otistik çocukların diktiği 500 Fıstıkçamı ağacının sökülerek yerine çok katlı bir spor tesisi yapılacağı Denizli'de birtakım Dernek tarafından Gazeteciler Cemiyetinde sökülmemesi için basın toplantısı düzenlendi.  
Özel Çocukları Koruma Derneği, Denizli Otizm Derneği, Doder-Down Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği, Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Çamlık Özel Eğitim Uygulama merkezi Okul Aile Birliği, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği ve Fatih İlköğretim Mezunları birlikte düzenlediği toplantıya Dernek Başkanları ve üyeler katıldı. İlk konuşmayı Özel Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar Otistik çocukların yazmış olduğu mektupları okuyarak başladı. Otizm öneminden bahseden Bahtiyar konuşmasını göz yaşlarıyla bitirdi. 500 ağacın bulunduğu alanın Otistik çocuklar için öneminde değinen Bahtiyar, bu alandan diğer engelli çocukların da yaralanacağı söyledi.

Spor tesisine karşı bir düşüncenin olmadığı dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Birsen Yurtseven ise, "Otistik çocukların tedavisine katkı sağlayacak olan kent imkanı sağlarken, otistik çocuklarımızın tedavisine katkı sağlayacak olan kent içindeki yeşil bir alanın yok edilmesine sebep olmamak gerektiğine inanıyoruz. Bu merkezin yapılma gerekçesi engelli yavrularımızın tedavisi ve eğitimidir. Çocukların tedavisi ve eğitimi için elzem olan buradaki ağaçların yok edilerek bu örnek projenin çok önemli kısmı yok olacaktır.Biz spor tesisinin başka bir alana yapılması, yetişkin ağaçların sökülmemesini, sahanın peyzajı yapılarak başta otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olmak üzere konumun kullanılmasında yeşil alan olrak muhafaza edilmesi söz konusu olan ağaçlıklı alanın, yeşil olan olarak kalması gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.