OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Kadınlarımız Meslek Öğreniyor Projesi” kapsamında 442 bayana meslek eğitimi verileceği bildirildi.
Projenin tanıtım toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç “Osmaniye’nin yoğun göç alan bir il olması sebebiyle 2008 yılı içerisinde, özellikle kenar mahallelerde yaşayan bayanlarımıza yönelik, şehir yaşamına uyum sağlayabilmeleri, meslek sahibi olarak evlerine ekonomik katkıda bulunabilmeleri amacıyla Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi kuruldu.” dedi.
Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yardımcısı Tunç, projenin ülkemize, ilimize ve eğitim alacak kursiyerlere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aykut Bulut, Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde yapılan çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.
Vakıf Müdürü Aykut Bulut 2008 ve 2009 yıllarında Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde 21 dalda 65 dönem kurs açıldığını ve kurslara 1148 kişinin katıldığını, 2010 yılında yine 21 branşta 53 kurs düzenlendiğini ve bu kurslara 882 kişinin katıldığını kaydetti.
Toplantının son bölümünde Osmaniye Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Bürosu personeli Mustafa Efe “Kadınlarımız Meslek Öğreniyor Projesi”nin tanıtımını yaptı. CİHAN