Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nin İlbade Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasına katıldı. Ramazan ayında mahallelerde vatandaşlarla birlikte iftar açmaya devam etiğini belirten Başkan Zolan, "Bugün gönül soframızı Denizli'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan İlbade Mahallesi'nde kurduk. Bu vesile ile Ramazan ayının güzelliğini burada buluşturalım istedik" dedi.
Kentin en eski mezarlıklarından biri olan ve içerisinde 900 yıllık tarihi mezarları barındıran Asri Mezarlık'ta çalışmaların sürdüğünü de belirten Başkan Zolan, "İlbade Mahallesi bizim için ayrı bir değeri olan mezarlığı ile tarihe ışık tutan bir yer. Burası 'Açık Hava Türk Tarih Müzesi' olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda müze olarak ziyarete açacağız. Oradaki tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Mahalledeki sorunları çözmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, bölgenin alt yapısı ile ilgili çalışmaların da gerçekleştirileceğini söyledi.