Denizli'de ilk olma özelliği taşıyan Down Kafeterya’yı ziyaret eden Başkan Zolan, "Tüm Denizlilileri bu güzel mekana davet ediyorum. Down Kafe'ye gelin, hem güzel vakit geçirin hem de toplumsal ön yargılarımızın ne kadar anlamsız olduğunu fark edin" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Kafe hizmet vermeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Down Sendromu Derneği’nin ortak projesi olan Down Kafe'nin, konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan oldu. Denizli'de bir ilk olma özelliği taşıyan Down Kafe'yi iftar sonrası ziyaret eden Başkan Zolan'ı kafede çalışan gençler kapıda karşıladı. Down Kafe çalışanları Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan'a çay-kahve ikramında bulunarak bir süre sohbet etti. Tüm Denizlilileri bu güzel mekana davet eden Başkan Zolan, “Down Kafe'ye gelin, hem güzel vakit geçirin hem de toplumsal ön yargılarımızın ne kadar anlamsız olduğunu fark edin" dedi. 

Konuşmasına devam eden Başkan Zolan, "Down Kafe bizim en özel projemiz. Çocuklarımıza,  gençlerimize ve ailelerine yönelik hizmete sunduğumuz bu kafe toplumsal önyargıların ne kadar anlamsız olduğunu da kanıtlayacak. Denizli insanının bu çocuklarımızı tanımasını istiyoruz. İnsanımızın burada güzel zaman geçirmeleri istiyoruz.  Onların da bu toplumun bir parçası olduğunun fark edilmesi açısından burası son derece önemli bir nokta” diye konuştu. 

Down Kafe'de keyifli bir akşam geçiren Başkan Zolan ile 5 yaşındaki down sendromu rahatsızlığı bulunan Emre İlhan arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Başkan Zolan, fotoğrafını çekmek isteyen küçük Emre’yi kırmayarak kendisine poz verdi.