Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi ev sahipliğinde organize edilen 2.Bölge çalıştayı, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Karaman, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Seydişehir ve Uşak şube ve temsilciliklerimizin katılımıyla Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Denizli Başkanı İsmail Biltekin, 15 şube temsilcisi ile gerçekleştirilen bu tür organizasyonların ortak çalışma kültürünü pekiştireceğini belirterek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Biltekin, Denizli’nin sanayi yapısı ve kültürel zenginlikleri konularında bilgiler verdi. 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanması için kişi yada şehir bazında gelişimin yarar sağlamayacağını, kalkınmanın topyekûn olması halinde hedefe ulaşılabileceğini söyledi.

'EKONOMİYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞAĞIZ'
Ardından sözü alan Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu 2. Bölge Başkanı Numan Gürel, MÜSİAD üyelerinin ortak projelerle ekonomiyi güçlendirdiğine dikkat çekerek, “MÜSİAD olarak olarak her yere ulaştık. Bu noktada şubelerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak, ortak bir sinerji oluşturmak, bu sinerjiyle birlikte ortak projeler yapabilmek ve üyelerimiz arasında bulunan aidiyet duygusunu arttırmak için bölgedeki 2.çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızın diğer illerimizde de yapılarak birlik ve beraberlik ruhumuzu her daim diri tutacağız.” dedi.

'ORTAK HAREKET DUYGUSUNU ARTIRACAĞIZ'

Genel Merkez Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu 2. Bölge Başkanı Muhammet Ali Özeken ise yaptığı konuşmada, “Bu çalıştayı gerçekleştirmemizdeki en büyük amacımız şubelerimizin birlikteliğini, şehirlerin ve bölgelerin ortak hareket etme duygusunu artırmaktır. Şubelerimizin ve şehirdeki işadamlarımızın sadece kendi içinde değil; bölgesindeki şehirlerle de ortak hareket edebilen dinamik şirketler haline gelmesini hedeflemekteyiz.” İfadelerini kullandı.

MÜSİAD Rize Şubesi üyelerinden oluşan 35 işadamının kurduğu, Proje Türkiye’nin tamamen yerli ilk ve tek HES olma özelliğine sahip, Yıllık 32 milyon kW üretim yapabilen RİNERJİ projesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca MÜSİAD İzmir, Antalya ve Denizli şubelerinin fizibilite aşamasında olan projeleri hakkında sunumlar yapıldı.