Özel Haber-Sena Kuru  Fotoğraf- Zekican Şenkaya

Denizli Merkezefendi ilçesinin Altıntop mahallesinde 'iguanalı berber' olarak bilinen MD berber dükkanının işletme sahibi 29 yaşındaki Mehmet Dağ, dükkanında bir iguana besliyor. Dükkanı açtığından bu yana yaklaşık 5 yıldır beslediğini ifade eden Dağ,

"Dükkanda beslemek için bir hayvan almayı düşündüm. Başta balık almaya karar verdim ama sevemeyeceğimden ve heryerde olduğundan vazgeçtim. Sonra maymun almaya karar verdim ama fiyatından ötürü ondan da vazgeçtim. Belgeselleri izlerken iguana dikkatimi çekiyordu. Belgeselde izledikten sonra iguana beslemeye karar verdim ve Denizli'de bir pet shop mağazasından satın aldım."  

İlk aldığında 47 cm ve 1 yaşında olduğunu söyleyen Dağ, iguananın şuan 6 yaşında ve 1.15 m olduğunu ifade etti. Kendisinin 'çakal' ismini koyduğunu ama herkesin farklı şekilde seslendiğini söyledi. Normal şartlarda iguanaların meyve ve sebze ile beslenediğini ama Çakal'ın makarnadan, peynire herşeyi yediğini ifade etti. Genel olarak dükkana gelen müşterilerinin verdiği ilk tepki korkmak olduğunu söyleyen Dağ, bir müşterisinin korkması sonucu neredeyse tezgahını kıracağını ifade etti. İlk aldığı zamanlarda dükkandan kaçan Çakal, 5 kişi tarafından zor yakalanmış. Gitgide ağırlaşan dişi iguana ağırlaştıkça eski hareketliliğini kaybediyor. 1.5 m olduktan sonra enine büyüyen iguanalar yaşı ilerledikçe zabdetmesi daha kolay hale geliyor. İguna beslediğini duyup gelen ziyaretçilerinin de olduğunu ifade eden Dağ, gelenlerden Çakalı satın almak isteyenlerin olduğunu ifade etti. Satın almak için iyi teklifler aldığını söyleyen Dağ, Çakal'ı satmak istemediğini söyledi.