GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesini yılın ilk 6 ayında 870 bin kişi ziyaret etti.
258 tür ve 4 bin 550'den fazla hayvan mevcuduna sahip Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, gerek Gaziantep gerekse il dışından gelen binlerce ziyaretçinin ilgi odağı haline geldi.
Dünyanın ilk dört, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ve Ortadoğunun en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan mekan, 2011 yılının ilk 6 ayında büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Yaz mevsiminde yurt dışından gelen gurbetçilerin yanı sıra Halep’ten gelen turistler tarafından da yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Gaziantep Hayvanat Bahçesini Ocak-Haziran ayları arasında toplam 870 bin kişi ziyaret etti.
Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü M. Celal Özsöyler yaptığı açıklamada, “2011 yılı içerisinde Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde çeşitli türlerde gerçekleşen doğumlarla hayvan sayımız 4 bin 550’ye ulaşmıştır. Ziyaretçilerimiz en çok kangurular, midilliler, ceylanlar, kızıl geyik, yaban keçisi, karaca, balık türlerine ilgi gösteriyorlar. Geçen yıl kurduğumuz at maneji çocukların vazgeçilmez mekanı oldu. Ayrıca ziyaretçilerimize bahçemizin tamamını geze bilmeleri için tren turları, hasta ve özürlü vatandaşlarımız için özürlü araçları, ziyaretçilerimizin bahçe içerisinde dinlenebilmeleri için parklar, kafeterya ve restoranlar, çocuklar için bahçenin muhtelif bölgelerinde çocuk oyun grupları ile hizmet veriyoruz.” dedi.
Özsöyler “Yakın iller başta olmak üzere diğer illerden ve özellikle komşu ülke Suriye’den gelen konuklar hayvanat bahçemize yoğun ilgi gösteriyorlar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak artan ilgi karşısında hayvanat bahçemizdeki tür sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 2012 yılında yeni türler getirmeyi planlamaktayız.” diye konuştu. CİHAN