Ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli'nin, yüzde 47'lık bir alanını ormanların oluşturduğu belirtilirken, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunan Denizli'de, orman yangını sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili kararlar, düzenlenen toplantı ile ele alındı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu üyeleri, 2013 yılında orman yangınlarıyla mücadelede yapılacak olan kararlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü Çamlık Ofisi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Jandarma Alay Komutanı Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ve daire müdürleri katıldı.

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE BAŞARI İLLER ARASINDA

Denizli'nin orman yangınları konusunda Ege bölgesinde riskli iller arasında yer aldığını ifade eden Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, "Son yıllarda Denizli orman yangınlarıyla mücadelede konusunda başarılı iller arasında yer almaktadır. Yangınlar ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile yayılmadan önlenmektedir. Bu yıl da alacağımız kararlar ile orman yangınlarıyla mücadele edeceğiz. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü olarak 24 saat esasına göre gece gündüz demeden görevimizi yaparak, orman yangınlarıyla mücadele edeceğiz" dedi.

ORMANLIK ALAN KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Denizli'nin ormanlık alan konusunda önemli bir bölge olduğunu ve yüzde 47'lik bir alanın ormanlık olduğunu kaydeden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şunları söyledi:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da komisyonumuzla bir araya geldik. 2013 yılında yaşanabilecek orman yangınlara karşı neler yapabiliriz ve ne gibi önlemler alınabilir, tartışacağız. Denizli ormanlık alan konusunda çok önemli kentlerden biri. Yüzde 47'lik bir alanı ormanlar oluşturmakta. Bu çok önemli olan ormanları korumamız içinde eğitim çalışması gerekiyor. Denizli halkı orman yangınlarına karşı duyarlı bir kent ama yine de gençlerimize ve vatandaşlarımıza orman yangınlarıyla ilgili bilgiler vermeliyiz. Bununla ilgili olarak da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Müftülüğümüz vatandaşlarımızı ve gençlerimizi orman yangınlarına karşı duyarlı olma konusunda bilgilendirmelidir."

Yangınların en büyük sebeplerinden birinin otlar olduğunu ifade eden Vali Demir, "Laodikya'da otlardan kaynaklı bir yangın yaşanmıştı. Bunun için gerekli çalışmaları bu yıl erken başladık ve bu tür bölgelerde ot temizliği yapıyoruz. Orman yangınlarının en büyük sebeplerinden birisi de kuruyan otlardır. Bir diğer önemli hususta haberleşmedir. Eğer doğru bir haberleşme yapılırsa, yangınlara daha hızlı ulaşılır ve hızlı müdahale edilebilir" dedi.