Muğla'nın Ula ilçesinde evinin banyosunda düşerek beyin kanaması geçiren işçinin bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.
Manisa'nın Gördes ilçesinden bir süre önce çalışmak için Ula'ya giden Kazım Sara (51), 30 Aralık 2013 Pazartesi günü banyoda kayıp düşmesi neticesi beyin kanaması şüphesiyle Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde 5 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Sara'nın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Fethiye Organ Nakli Koordinatör Hemşiresi Nezile Acar, Sara'nın ailesini organ bağışı konusunda ikna etti. 
Yapılan duyuru sonucu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Halil Erbiş, Dr. Barış Akbuz ve Dr. Faruk Özkul, organ nakli operasyonu için Fethiye'ye geldi. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonucu Kazım Sara'dan alınan karaciğer Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, pankreası Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, böbrekleri de İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere götürüldü. Hastanın kalbinin ise alınmadığı kaydedildi. 
Ekip sorumlusu Dr. Halil Erbiş, yaptığı açıklamada, "Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 4 kişiye hayat olacak. Türkiye'de canlı organ bulmak çok zor. Yılda 5 bin hasta organ bekliyor. Hastaları organ beklerken kaybediyoruz. Bunun için organ bağışı çok önemli" dedi. 
Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Murat Aynacı da hastanın 5 gün önce banyoda düşerek beyin kanaması geçirmesi nedeniyle getirildiğini, kalbinin durması sonucu yoğun bir müdahale ile çalıştırıldığını ancak dün beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Fethiye Organ Nakli Koordinatörlüğü ile temasa geçilmesinin ardından çalışmalara başlandığını kaydeden AYnacı, "Türkiye organ nakli koordinasyonu ile Antalya'dan gelen ekip nakil bekleyen 4 hastaya karaciğer, iki böbrek ve pankreası alıp umutla bekleyenlere götürdü. Ülkemizde organ bekleyen 100 bin hasta var bizler dahil olmak üzere organ bağışına hassasiyet gösterilmelidir" diye konuştu.