Milas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Milas ilçesinde organik zeytin tarımının yapılabileceği alanların tespit edilmesi ve bu alanların sürdürülebilirliğinin ortaya konması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunduğu ‘Milas’ta Sürdürülebilir Organik Zeytin Yetiştiriciliği Yapılabilecek Alanların Belirlenmesi’ projesi başarılı bulunarak sözleşmesi imzalandı. 
GEKA’nın Bölge kalkınmasına ivme kazandıracak fizibilite çalışmaları ve kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarını desteklediği “Doğrudan Faaliyet Desteği” programı kapsamında destek alan projenin sözleşmesi Denizli’deki hizmet binamızda imzalandı. İmza protokolüne Milas İlçe Tarım Müdürü Oktay Çelik ve Ziraat Mühendisi Nejmettin Kaya ile GEKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanımız Taner Akgün’ün yanı sıra uzman Mustafa İlhan katıldı. Projeyle Milas ilçesindeki kimyasal ilaç kullanılmayan zeytin alanlarının tespit edileceğini ve bu alanlarda gerekli kültürel bakım işlemlerinin yapılacağını belirten Milas İlçe Tarım Müdürü Oktay Çelik, aslında organik olmasına rağmen organik sertifikası alınmamış zeytinliklerin “organik” olarak kayıt altına alınacağını söyledi.
Çelik, “GEKA’nın destek verdiği ve 3 ay sürecek proje ile tespit edilecek alanlarda zeytin yetiştiriciliği tarımında uygulanan tüm kültürel işlemler belirlenerek kayıt altına alınacak. Zeytin yetiştiriciliğinde gereksiz kimyasal uygulamaların da önüne geçilmesi sayesinde organik tarım için büyük bir adım atılmış olacak. Bu adım kaliteli zeytin ve zeytin mamulleri için bir başlangıç niteliğinde olup devamında markalaşmaya gidilecektir. Proje ile organik tarım için büyük bir adım atıldığını, projenin devamında markalaşma sürecine girilmesiyle birlikte Milas’a özgü Milas Zeytini ve Milas Zeytinyağı ismiyle tanıtılan ürünlerin oluşturulmasını hedefliyoruz’’dedi.