Denizli Müze Müdürlüğüne bağlı Kale, Tavas, Buldan, Honaz, Çal, Çivril ilçelerinde bulunan Ören Yerlerinde görev yapan 18 özel güvenlik görevlisi maaşlarını alamadıkları için geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade ediyor.
Bir özel güvenlik şirketine bağlı olarak çalışan güvenlik görevlileri Valiliğe, İl Turizm Müdürlüğüne ve kaymakamlara dertlerini anlatsalar da bir türlü çözüm yolu bulunamıyor. Güvenlik görevlileri, özel güvenlik şirketinin kendilerini sürekli oyaladığını, maaşlarının yatırılacağını söylemelerine rağmen üç aydır maaş almadıklarını belirttiler.
İlgili makamlardan aldığımız bilgiye göre; Şirketin yüklü miktarda vergi borcunun bulunmasından dolayı, yatırılan hak edişin vergi borcu olarak maliye tarafından el konulduğu ve şirketin iflas noktasında olduğu belirtildi. Bunun üzerine bir çözüm arayışında olduklarını belirten yetkililer en kısa zamanda sorunu çözeceklerini ve güvenlik görevlilerinin mağduriyetini gidereceklerini ifade ettiler.
Bu durumdan en çok zararı gören özel güvenlik görevlileri, bankalara kredi borçlarının olduğunu ve bunları ödeyemediklerini hatta evlerine ekmek götürecek paralarının bulunmadığını, yetkililerin bir an önce sorunumuza çare bulmalarını ümit ediyoruz dediler.