Denizli Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Projesi kapsamında 5 farklı ülkeden 27 genci Denizli’de ağırlıyor. ‘Aynı Edebiyatı Paylaşıyoruz’ temalı buluşmada ülkeler arası önyargıların yıkılması hedefleniyor. Etkinliğin tanıtım toplantısı Denizli Kent Konseyi Binası’nda yapıldı. Toplantıya Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı’da katıldı. Yurt dışından gelen öğrencileri Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Çınar, bir süre yabancı konuklar ile sohbet etti. İspanya, Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Türkiye olmak üzere toplam 5 farklı ülkeden 18-25 yaş aralığındaki 27 gencin katılımı ile başlayan ‘Aynı Edebiyatı Paylaşıyoruz’ temalı buluşmanın içeriği hakkında ise bilgilendirmeyi Proje Koordinatörleri Gülter Betül Gürbuğa ve Baran Koç yaptı.
Çeşitli etkinlikler yapılacak
AB Gençlik Değişimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen buluşmanın Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Dairesi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini belirten Gülter Betül Gürbuğa, “Bu buluşmada ülkeler arası karşılıklı önyargıların yıkılmasını hedefliyoruz. Ayrıca özelde Denizli ilimizin genelde ülkemizin tanıtılması için önemli bir etkinlik. Denizli Kent Konseyi binası ve çevresinde proje kapsamında çeşitli tiyatro gösterileri yaparak yereldeki gençlerin ilgisini projeye çekmek istiyoruz” dedi.
Ön yargılar yıkılacak
Proje Koordinatörü Baran Koç ise etkinliğin kültürler arası diyalogu artırması açısından son derece önem taşıdığını belirterek “Projenin konusu olan Edebiyat fikri Gençlik Meclisi Sevgi Köprüleri Grubu’nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı farklı kültürlerin, aslında birçok ortak özelliği olması fikrinden ilham aldı. Farklı coğrafik alanlarda dahi olsa; hikâyeler, efsaneler ve duygular tüm bu kültürel etkileşimden kaynaklanan benzer özellikler gösteriyor. Tam da bu nokta da projemizin konusu itibari ile hedeflediğimiz sonuca ulaşmaya gayret ediyoruz. Projemiz kapsamında gençlere yaygın eğitim metotları ile Avrupa vatandaşlığı, kültürlerarası etkileşim, ön yargıların yıkılması gibi konular hakkında eğitim veriliyor. Her zaman ve her yerde olduğu gibi biz gençler değişen dünya da birçok alanda söz sahibi olup geleceğe yön verip ve ortak sorunlarımızın giderilmesi için uğraşlarımızı göstermeye devam edeceğiz.” Diye konuştu