Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün düzenlediği İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. Olağan toplantısını Denizli Valiliği'nde  gerçekleştirdi. Vali Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun,  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başta olmak üzere bir çok kamu kurum yöneticisi, oda ve sendika temsilcileri katıldı. 

İŞSİZ İŞ-İŞVEREN İSE İŞÇİ ARIYOR
Denizli'de işsizlik verilerini Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun açıkladı. Denizli'de 185 bin civarında istihdam olduğunu belirten Giresun, "Denizli özelinde 2014 yılında Türkiye genelinde % 9.7 olan işsizlik oranı, ilimizde %6.5 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde % 50.8 olan işgücüne katılım oranının ilimizde %57.7, istihdam oranının ise Türkiye ortalamasının 8.1 puan üzerinde % 54 olarak gerçekleşti. İŞKUR İl Müdürlüğün'de toplam kayıtlı iş gücü sayısı 58 bin 481. Bu rakam içinde işi olan ancak daha iyi iş arayanların sayısı da var. İşi olup daha iyi iş arayanları çıkarttığımızda Denizli'de iş arayan oran yaklaşık 32 bin kişi. 
2014 yılına döndüğümüzde Ocak-Aralık döneminde İŞKUR İl Müdürlüğüne; 34 bin 458 kişinin iş için başvuruda bulundu. Bunun karşılığında ise iş verenler 28 bin 841 açık iş ihtiyacını bize bildirdi. 2014 yılında  11 bin 865 kişiyi işe yerleştirdik. Rakamlara baktığımızda halen 31 bin 496 işsiz, iş arıyor. 
Bu kadar iş ihtiyacı bildirilmişken bu oranda işsiz olmasının bir çok nedeni var. İlk olarak işsizlerimizin belirli bir kısmı istediği pozisyonda iş bulamıyor. İş veren açısından da baktığımızda talep ettiği  açık pozisyonlarda nitelikli işçi ihtiyacının karşılığı yok. Denizli'de tekstil, metal ve maden-mermer ağırlık bir sektör hakim. Dışındaki sektörlerde istihdam çok yüksek oranda değil. İşin içinde birde iş beğenmeme konusu var. Sonuçta böyle bir sonuç ortaya çıkıyor" dedi. 

BU MESLEKLER ARINIYOR
10 ve üzeri işyerlerinin kapsayan İşgücü Piyasası Talep Araştırması yapıldığını da dile getiren Giresun, "Araştırma kapsamında 2 bin 983 işyeri ziyaret edildi. Bu kapsamda ilimizde en fazla istihdam edilen mesleklerin makineci, dokumacı, temizlik görevlisi, konfeksiyon işçisi, mermer işçisi olduğu tespit edildi. Temininde güçlük çekilen ilk üç mesleğin ise makineci, mermer işçisi ve dokumacı olduğu belirlendi" dedi. 
İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2015 yılı 1. Olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.