ANKARA (CİHAN)- Ankara'nın Nallıhan ilçesinde öğrenci yetersizliğinden dolayı 2001 yılında kapanan Nallıhan İmam Hatip Lisesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında tekrar eğitime başlayacak. Resmi olarak 2010 yılında açılan fakat öğrenci kaydı olmadığı için faaliyete başlayamayan Nallıhan imam hatip lisesi önümüzdeki dönemde kapılarını yeniden öğrencilere açacak.
Özellikle 28 Şubat sürecinden sonra Türkiye genelinde öğrenci sayısı azalan birçok imam hatip lisesi kapanma noktasına gelmiş, birçoğu da kapanmıştı. Nallıhan İmam Hatip Lisesi de öğrencisi olmadığından 2001 yılında kapanmıştı. İlçelerinde imam hatip lisesi eksikliğini hisseden sivil toplum örgütlerinin çalışmaları meyvesini verdi. Resmi olarak 21 Ekim 2010 tarihinde Şehit Ömer Boztepe Çok Programlı Lise'nin bünyesinde açılan Nallıhan İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci kayıt olmadığı için eğitime başlayamamıştı. Sivil toplum örgütleri yeni dönemde okulun eğitim öğretime başlayabilmesi için öğrenci kaydı konusunda yoğun çaba harcıyor.
Nallıhan’da İmam Hatip Lisesi’nin açılmasında büyük katkısı olan Nallıhan İpekyolu Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ekrem Ekici, ”Yaklaşık on yıldır imam hatip lisesinin olmamasının, Nallıhanlılar olarak büyük eksikliğini yaşadık. Eskiden Nallıhan İmam Hatip Lisesi'nin güzel Kur’an okuma ve ezan okuma yarışmalarında derecelere giriyordu. Biz de bundan gurur duyuyorduk. Eskiden camilerde gençleri görüyorduk. Bunların çoğunluğu İmam Hatip Lisesi öğrencileriydi, şimdi ise camilerde gençleri göremiyoruz.” dedi.
Aynı zamanda tarihi Nasuhpaşa Cami Derneği Başkanı olan Ekrem Ekici, Nallıhan İmam Hatip Lisesi'ne öğrenci bulmak için şu çalışmaları yaptıklarını ifade etti. “İmam Hatip Lisesi'nin faaliyete geçmesi için en az 12 öğrencinin kayıt yaptırması yetiyor. İlköğretim okulu müdürleriyle kayıt yaptırılabilecek öğrencilerin belirlenmesi için görüşmeler yaptık. Nallıhan Müftüsü Mustafa Aydos ile görüşerek yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerin bilgilendirilmesi için broşür dağıtacağız. Çevre belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarımızın çocuklarını yatılı olarak imam hatip lisesinde okutabileceklerini anlatıyoruz. Bizler eğitim gönüllüleri olarak öğrencilere burs olarak ve öğrencilerimin ihtiyaçlarını karşılamak adına her türlü desteğe hazırız.”
CİHAN