SAMSUN (CİHAN)- Samsun Sağlık Yüksekokulu, ilk hemşirlerini mezun etti. Okulun bu yıl mezun olan 125 öğrencisinden 9’unu erkek öğrenciler oluşturuyor. Hemşir ve hemşire adayları, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Mezuniyet Töreni’ ile diplomalarını aldı.
Samsun Sağlık Yüksekokulu'dan bu yıl 65’i hemşire, 60’ı da ebe olmak üzere; 125 öğrenci mezun oldu. Okul müdürü Prof. Dr. Yüksel Ekim sağlık alanında 2001 yılından bu yana toplam 1060 mezun verdiklerini belirtti. 2010-2011 dönemde de 125 mezun verdiklerini, bunlar arasında ilk olarak 9 erkek öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin mini konseriyle başlayan mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde sunulabilmesi için ekip çalışması gerektiğine işaret etti. Bu ekip içerisinde hemşire ve ebelerin olmazsa olmaz unsurlar olduğunu vurgulayan Kesim, “Aydın Türk hanımları ve beyleri olarak mezun olduğunuz üniversitenin adına yaraşır şekilde ulu önder Atatürk’ün izinde her konuda mükemmele ulaşmaya çalışmak hedefiniz olsun.” tavsiyesinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da hayatın çok çabuk geçtiğini belirterek, öğrencilerinden her güne ayrı bir önem vermelerini, vaktin kıymetini bilmelerini istedi.
Öğrenciler adına da kürsüye yüksekokul birincisi Kübra Akdağ geldi. Daha önce 4 yılın nasıl geçeceğinin hesabını yaparken, bugün geleceğe yönelik planlar yaptıklarını belirten Akdağ, "İnsanlara yardım etmek, şefkat ve sabır hemşireliğin temel felsefesidir. Aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.” dedi. Akdağ, yüksekokulun akademik ve idari personeli ile birlikte öğrenci arkadaşlarına ve ailelerine de teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Prof. Dr. Yüksel Kesim, Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay, Yrd. Doç. Dr. Serap Sezgin ve Doç. Dr. İlknur Aydın tarafından dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Yüksekokul birincisi Kübra Akdağ yaş kütüğüne adını çaktıktan sonra tüm öğrenciler, Yüksekokul Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay rehberliğinde meslek yemini ettiler.
Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atmalarının ardından yapılan kokteyl ile son buldu. CİHAN