Milas’ta bulunan ve bakımsızlığı nedeniyle kullanılamayan altgeçit, yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşların karayolunu tercih etmesine neden oluyor. Özellikle öğrencilerin de bu yolu tercih etmesi kazalara davetiye çıkarıyor.
Milas’ta 23 Nisan Bulvarı’nda yer alan altgeçit, bakımsızlığı nedeniyle dikkat çekiyor. Işıklandırma sistemine sahip olmadığı için korku tünelini andıran altgeçit, aynı zamanda yaydığı kötü koku nedeniyle kullanılamıyor. Milas’ın sahip olduğu tek altgeçidi kullanamayan vatandaşlar ve 23 Nisan İlk ve Ortaokulu öğrencileri, yolun karşısına geçmek için karayolunu kullanıyor. Vatandaşların yoğun araç trafiğinin yaşandığı karayolunu kullanarak karşıya geçmeye çalışması da karayolunda meydana gelebilecek olası kazalara zemin hazırlıyor.
Öğrenci ve velilerin okul giriş-çıkışlarında ölüm riskiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen mahalle sakinleri; “Bu altgeçidin kullanılamaması daha öncede birçok trafik kazasına neden oldu. Altgeçit kullanılabiliyor olsaydı belki şu an birçok kişi trafik kazası kurbanı olmayacaktı. Çocuklarımız ve bizler kötü durumdaki alt geçidi kullanamıyoruz. Bu altgeçit yıllardır bu halde… Durum böyle olunca büyük bir risk alarak karayolundan geçiyoruz. Artık yetkililer bu durumu görsün ve gereken önlemi alsın” şeklinde konuşarak Milas’ın sahip olduğu tek altgeçidin değişmeyen haline sitem ediyor.