Türkiye Genç İşadamları Derneği(TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, darbe girişiminin belirlediği gündemin iş yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek Türkiye’nin daha olumlu bir ajandaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Hükümetten hızlı hareket ederek ekonomik reformları yaşama geçirmesini isteyen Çuhacı krizin fırsata dönüştürülmesini istedi.
 
Uzun süredir seçimler, terör olayları, gergin siyasal ortam gündemiyle fırtınalı bir gündemde yol almaya çalışan Türkiye ekonomisinin artık olumlu bir ajandaya ihtiyacı olduğunu belirten Çuhacı; “Olumlu bir gündeme ihtiyacımız var. Siyaset, polemik, terör, darbe değil; yatırım, istihdam, ihracat konuşmalıyız” dedi. Darbe girişimi ardından ekonomik dalgalanmaları analiz eden Çuhacı’nın açıklaması şöyle:
 
“Acı ama gerçek, bir darbe girişimi oldu, canlarımızı kaybettik… Masum askerlerimizi tatbikata gidiyoruz diye kışlalarından çıkartan hainler yaptıklarına kendileri bile inanmıyordu ki askerlerimizi ve halkımızı kandırmaya kalktılar. Türkiye birlik ve beraberlik içinde darbecilere karşı koydu… Hiçbir kesimden destek alamayan darbeciler de kısa sürede enterne edildiler. Ülkemize ve demokrasimize sahip çıktık. Bu darbe girişimi ekonomiye zarar vermesinin engellenmesi lazım. Zaten aylardır olumsuz bir gündem içinde boğulan işdünyası, üstüne üstlük bir de darbe girişimi ile iyice sıkıntıya düştü. Böyle bir kriz ortamını fırsata çevirmeliyiz. Hükümetimizin derhal etkili önlemler alarak iş dünyasını rahatlatmasını bekliyoruz. Yapısal reformlar derhal yaşama geçirilmelidir. Yatırım destekleri ile ilgili çalışmalar hızla ekonomiye yansımalıdır. Tüm bankalar reel kesime nitelikli finansman sağlamalıdır.
MB istikrarı sağlamak ve piyasanın olumsuz etkilenmesini engellemek amacıyla attığı adımlar tarafımızca takdirle karşılanmıştır. Bu doğrultuda bankaların şubelerine vermiş oldukları talimatların dikkatlice takip edilerek ekonomimizin ve KOBİ’lerimizin yanlış uygulamalar sonucu telafi edilemeyecek zararlara uğramaları engellenmelidir. Büyük zararlar yaşamamak adına piyasanın TL ile fonlanmasından özellikle imtina edilmemesi gerekiyor. Kredi Garanti Fonu’nun KOBİ Garanti Fonu olarak bu anlamda etkili olacağını belirtmiştik. Her türlü yatırım ve istihdam ortamı rahatlatılarak iş dünyasının nefes almasını sağlamamız lazım. Yıllardır vergilerini zamanında ödediği halde son dönemde vergilerini ve SGK primlerini aksatmak zorunda kalanlara karşı verimli çözüm önerileri getirilebilir. Zamanında vergilerini ödeyenlere belirli bir yüzde indirim uygulanabilir. Vergisini ödediği halde dönemsel sıkıntıya düşenlere destekler verilebilir. Hükümetimiz, Türkiye’de üretilen mal ve hizmetlere pozitif ayrıcalıklar verebilir. Toplumun her kesiminin sahip çıktığı devletimiz şimdi toplumun her kesimine karşı ekonomik önlemleri almalıdır. Demokrasi zenginlik rejimidir, insanlara zenginlik dağıtmalıdır.”
 
Çuhacı, TÜGİAD olarak ekonominin genç ve dinamik unsurları olarak bu süreçte her türlü yatırım ve istihdam hareketiyle Türkiye için üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.