Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine yönelik son dönemlerde artan baskı ve şiddet olayları Denizli’de protesto edildi. Denizli Genç Memur Sen’in öncülük ettiği protestoya yaklaşık 100 kişi katıldı. Öğle namazı sonrası bir araya gelen grup adına açıklamayı Genç Memur Sen Denizli İl Başkanı Fatih Karaman yaptı.
Türkmenlerin zor bir dönemden geçtiğini belirten Karaman, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren Esed, sözde DAEŞ’le mücadele için bölgeye gelen Rusya’nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek istene İran’ın desteğini alıyor. Bunlar hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerini yaşadığı köylere saldırıyorlar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden katlediyorlar. Zalim Rusya’yı katil Esed’i Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları ve katliamları nedeniyle esefle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız ve izin vermeyeceğiz’’ dedi.
Konuşmanın ardından gıyabi cenaze namazına geçildi. Ellerinde Türkiye ve Türkmen bayrakları taşıyan grup gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Türkmenler için dua da eden grup olaysız şekilde dağıldı.