Muğla’da, iki gün önce geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Ahmet Berger’in böbrek, karaciğer ve pankreası ailesi tarafından bağışlandı. Aile, Ahmet’in kalbini, kız arkadaşının izin vermemesi nedeniyle bağışlamadı.
İki gün önce Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir yakınını havalimanına bıraktıktan sonra eve dönen Ahmet Berger yönetimindeki otomobil takla attı. Kazada ağır yaralanan Berger, hava ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İki gün yoğun bakımda kalan Berger'in beyin ölümü gerçekleşti.
Organ bağışı için aile ile görüşen Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, anne Fatma Berger ile baba Bayram Berger’in çocuklarının böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışlamasını sağladı.
Organ nakli koordinatörünün oğlunuzun, 'Kalbini de bağışlayacak mısınız?' sorusuna anne Fatma Berger, "Oğlumun sevdiği kız, kalbin bağışlanmasını istemiyor. 'O kalp bana ait' diyerek kalbi bağışlamamamızı rica etti. O nedenle kalbi bağışlamayacağız" yanıtını verdi.
Ahmet Berger’in üniversite sınavlarına hazırlandığı ve tıp fakültesini hedeflediği öğrenildi.