Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi’nde  bir evin bahçesinden demir çalarken ev sahibinin açtığı ateş sonucu ölen bir çocuk ve sonrasında 4 kişinin yaralandığı, 4 evin kundaklandığı iki mahallelinin birbirine girdiği olaylar bölgede şok etkisi yaratmıştı. Karmaşanın ardından ölen 15 yaşındaki Ali İ., göz yaşları arasında toprağa verildi. Bu arada çocuğun zihinsel engelli olduğu belirtildi. Bölgede herhangi bir gerilim yaşanmaması için olağan üstü önlemler alınmış durumda. 


Olay, dün akşam saatlerinde Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 15 yaşındaki yan mahallede oturan ve Roman olan İnce Ali İ., Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan Yaşar K.’nin evine gitti. Zihinsel engelli olduğu için hiç okula gitmediği belirtilen  İnce Ali İ., Yaşar K.’nın evinin bahçesinden demirleri alarak  kaçmak istedi. 
Bu sırada çocuğun evden bir şey çalmasına sinirlenen Yaşar K. yanındaki silahla ateş etti. O ateşle çocuk vuruldu ve yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun öldüğünü belirledi.  Olay sonrası ise tam bir karışıklık yaşandı. 
İnce Ali İ.’yi silahla öldüren Yaşar K.’nın evine giden Roman kökenli vatandaşlar evleri taşladı. Yaşar K.’nın evine giden bazı gençler yanlarında götürdükleri benzini dökerek evi yaktı. Yaşanan olaylarda 4 ev yakıldı, 6 evin ise camları atılan taşlarla kırıldı. Atılan taşlardan dolayı 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yaşar K., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Gece geç saatlere kadar süren olayların ardından Kocabaş Mahallesi’ne çok sayıda polis ve jandarma ekibi gönderildi. Jandarma ekipleri iki mahalle arasında gece boyunca nöbet tuttu. Sabah saatlerinde ise Kocabaş Mahallesi’ne komando ekipleri ve çok sayıda çevik kuvvet gönderildi. TOMA ve panzerinde hazır bekletildiği mahallede yaşayan Roman kökenli vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Ölen çocuğun akrabası olan Nurullah isimli bir genç, "Bir çocuğu ateş edilir mi? Aldığı da iki tane teneke. Bunları alıp kaçarken arkasından vurmuş. Vurulduktan sonra da kaçmış çocuk ama evine yaklaşırken yığılmış. Zaten zihinsel engelliydi. Hiç okula gitmemişti" dedi.

"10 YAŞINDAKİ TORUNUMU ÖLDÜRDÜLER. GEREKENİN YAPILMASINI İSTİYORUM"
Ölen İnce Ali İ.’nin dedesi olan ve aynı ismi taşıyan İnce Ali İ. ise yaşananlara tepki gösterdi. Torununun zihinsel engelli olduğunu kaydeden İnce Ali İ. şunları söyledi: 
"Torunum hem engelli hem de çok hastalığı var. Sadece 2 teneke için silah sıkmış. Silah sıkacağına bize söyleseydi olmaz mıydı? Bizim canımız çok yandı. Halkımız da onun canını yaktı. Bir  çocuğu nasıl vuruyorsun be adam? 9 el ateş edilir mi? Bunlar cani. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız."
Gerginliğin devam ettiği Kocabaş Mahallesi’nde cenaze yapılan otopsinin ardından mahalleye getirildi. Evin önünde cenaze yıkanırken daha sonra ölen çocuk için dua edildi. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun da katıldığı duada aile üyeleri ağlarken, bazı kadınların sinir krizi geçirdiği görüldü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma devam ederken, güvenlik kuvvetleri mahalleler arasında herhangi bir olayın yaşanmaması için nöbetini sürdürüyor.