İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Bülbüldere Mahallesi'nde, rakip muhtar adayının oğlu tarafından öldürülen muhtar Mehmet Yüksel, son yolculuğuna uğurlandı.
Torbalı'da iki dönemdir muhtar olan ve yerel seçimlerde tekrar aday olarak seçilen Mehmet Yüksel (45), rakip muhtar adayının oğlu tarafından öldürülmüştü. Yüksel, otopsisinin ardından Bülbüldere Mahallesi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında ikamet ettiği Bülbüldere Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye, Kaymakam Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, siyasi parti temsilcileri, mahalle halkı ve Yüksel’in dost ve yakınları katıldı. Yakınlarının feryatları arasında son yolculuğuna uğurlanan Mehmet Yüksel, muhtarlık görevini mahallesinde 10 yıldır sürdürüyordu.

OLAY NASIL OLDU?

Olay, Torbalı'nın Bülbüldere Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 dönemdir muhtar olan ve yerel seçimlerde tekrar aday olarak seçilen Mehmet Yüksel (45), köylüsü Mehmet K. ile tartışmaya başladı. Muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan tartışma sonrası K. tabancayla muhtar Yüksel'e ateş ederek öldürdü. Olayın ardından kaçan Mehmet K. jandarma ekiplerine teslim oldu. Zanlı ilk ifadesinde amcasının da mahalle muhtarı adayı olduğunu, amcasına hakaret ettiği için çıkan tartışmada öldürdüğünü iddia etti.